RRB 29th April GK questions asked

RRB NTPC 2016 Questions asked on 29th April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 2 May 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-201603-04-201604-04-201605-04-201606-04-201607-04-201609-04-201610-04-201611-04-201612-04-201616-04-201618-04-201619-04-201622-04-201626-04-2016, 27-04-2016, 28-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 29-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.


Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 29 April 2016: (1st shift)


1.Poona pact was signed in which year
Ans:1932



2.Which Constitution Amendment was enacted by Indira Gandhi during the Emergency?
Ans:42nd Amendment.

3.Who holds the record for the Fastest Test Hundred?
Ans: Brendon McCullum

4.The first animal domesticated by Neolithic people?
Ans:Dog.

5.The President signed a proclamation under which article for imposing President’s Rule in Arunachal Pradesh?
Ans:356(1).

6.Securities & Exchange Board of India (SEBI) was established in?
Ans:1988.

7.India’s victory over New Zealand in test match series in Mar-Apr, 2009 came after how many years?
Ans:41

8.Who has been elected as the PM of Georgia on 29th December 2015?
Ans: Giorgi Kvirikashvili.

9.CBSE’s latest mobile application for providing e-learning material is called?
Ans: e-CBSE

10.Who was the first female Muslim PM in the World?
Ans:Benazir Bhutto.

11.Who was first female Judge of High Court?
Ans:Anna Chandy.

12.Which gas is filled in balloons
Ans:Helium.

13.Dinosaur were present on earth in which age?
Ans:Mesozoic Era.

14.What is the full form of NSA?
Ans:National Security Agency.

15.What is the age of the universe?
Ans: 13.8 billion years.

16.Who is the chairman of Yes Bank?
Ans:Radha Singh.

17.Gyan Peeth Award for 2015 is given for which book?
Ans:–Amruta (by Raghuveer Chaudhari).

18.Which of the following is not a Computer virus?

Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 29 April 2016: (2nd shift)


1. Study of soil is called ?
Ans:Pedology

2. Aryabatta launched in the year?
Ans:1975

3. Smell which comes when it rains is known as ?
Ans:Ozone

4. Capital shifted from kolkatta to New Delhi in the year ?
Ans:1912

5. Human Rights Commission Chariman ?
Ans:H L dattu

6.South Asian Wrestling federation President ?
Ans: Brij Bhushan Sharan Singh

7. Number of balls used in snooker ?

Ans: 22 balls






RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers











We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.






RRB 29th April GK questions asked RRB 29th April GK questions asked Reviewed by Admin on 10:06:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.