4 April RRB NTPC GK Questions Asked in English

RRB NTPC 2016 Questions asked on 4th April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-2016, 03-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 04-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.

RRB NTPC 2016 CBT Question paper 4 April 2016 All Shifts (Shift 1 + Shift 2 + Shit 3)

Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 4 April 2016: (1st shift)

1. Where is shore temple located?
Ans. Mahabalipuram, Tamil Nadu
2. Who is Father of White Revolution?
Ans. Verghese Kurien
3. Who was brand ambassador of syechelles?
Ans. AR Rahman
4. What is Victoria memorial?
Ans. Museum
5. When was economic liberalisation in India started?
Ans. 1991
6. Which is Laccadive sea?
Ans. Lakshadweep Sea
7. Name of parent company of Google?
Ans. Alphabet
8. Who wrote unknown Indian?
Ans. Nirad C. Chaudhuri
9. Name of India's first satellite?
Ans. Aryabhata
10. Who was the Governor General after Mountbatten?
Ans. C. Rajagopalachari
11.Indian army (faug) k founder ?
Ans.ras bihari boss
12.Forword block ann aazad sarkar k founder?-Ans.subhash c boss

Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 4 April 2016: (2nd shift)

1)Zika virus is spreaded by ________.
A.Aedes Mosquito

2) IPTL implies ________.
A. International Premier tennis league

3) Where is valley international park located?

4) What is reason behind yellow colour of Papaya?
A. Flavonoids

5) Who is founder of servant of Indian society?
A. Gopal Krishna Gokhale

6) UPS means __________.
A. Uninterrupted power supply.

7) For which effect Einstien got nobel prize?
A. Law of Photo electric effect

8) Importance behind gov of India act 1935?
A. Main source of Indian constitution

9) Main source of Vitamin-A
A. carrots

10) Indian institute of vegetable research is at ______.
A. Varanasi

11.Valley of flowers in which state- uttarkhand

12.11th Pakistan Pm -benezir bhoto

13.World bank given money in DEC- swach bharat mission

14.Shape milky way galaxy-spiral

15.Gold medal boxer in asia-marry kom

16.Hydrogen has how many no.of electrons and protons and newtrons.

17.Which country invent pencil

18.Who play role of sita in older Ramayana serial

19.Stand up mission aim?

20.Bihu, celebrated which occasion?

21.Oxygen in photosynthesis is formed from? Water/co2

22.Plasi war on which river?bhagirathi river 1757

23.1st U.S president to attend republic day parade in india?

Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 4 April 2016: (3rd shift)

1.Who commisioned tajmahal?
Ans: Shahjahan

2.First woman doctor in world?
Ans: Elizabeth Blackwell

3.No of Muscles uses for eye ball?
Ans: 6 Muscles

4.What is the national game of China?
Ans: Table Tennis

5.Nearest galaxy to milkway?
Ans: Andromeda

6.South Africa currency?
Ans: South African Rand

7.No of players in polo?
Ans: 4

8.Acid in grapes?
Ans: Tartar Acid

9.Who build jantarmater in delhi?

Ans: Maharaja Jai Singh

RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.
4 April RRB NTPC GK Questions Asked in English 4 April RRB NTPC GK Questions Asked in English Reviewed by Admin on 12:23:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.