RRB 12th April GK questions asked

RRB NTPC 2016 Questions asked on 12th April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-201603-04-201604-04-201605-04-201606-04-201607-04-201609-04-2016, 10-04-2016, 11-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 12-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.

Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 12 April 2016: (1st shift)

1.Abshishek Verma Belongs To Which Sport ?
Ans: Archery

2.Osama Bin Laden Killed At Which Place ?
Ans: Abbottabad in Pakistan

3. PaceMaker Related to Which Organ?
Ans: Heart

4. How Many Candidates Nominated By President In Rajya Sabha ?
Ans: 12 Members

5. What Is The Value of Tan 30 Degrees
Ans: 1/Squere Root 3

6. Nathu La Pass Located At ?
Ans: Gangtok, Sikkim

7. Who Was Founder Of Pala Dynasty ?
Ans: Gopala

8. 2015 Nobel Prize Winner In Physics ?
Ans: Takaaki Kajita and Arthur B. McDonald

Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 12 April 2016: (2nd shift)

1. Australian Open women’s double winner 2016
Ans: Martina Hingis & Sania Mirza

2. Who is Baba atomic research director
Ans: Sekhar Basu

3. Who was the first and last female ruler of Delhi Sultanate?
Ans: Razia Sultana

4. Who is Nargis Dutt?
Ans: Indian film actress

5. Hydropower plants convert the mechanical energy into ---------------?
Ans: electrical energy.

6.Who was the Captain who won First World Cup For Australia
Ans: Allen Border

7.Who Is Present President of Pakistan ?
Ans: Mamnoon Hussain

8.Diamond Contain Which Element ?
Ans: Carbon

9.Apgar Score is test For ?
Ans: To Summarize Health of New Born Babies

10.What is the Chemical name of Vinegar?
Ans: Acetic Acid

11. What is TBasic?
Ans: Programming Language

12.Who is the 8th CM Of Arunachal Pradesh?
Ans: Kalikho Pul

13.Who wrote Book To kill a mocking bird?
Ans: Harper Lee

14.World’s Poisonous Fish?
Ans: Stone Fish

15. World Heritage Day?
Ans: 18th April

16.Dipa Karmakar is Related to?
Ans: Gymnastics (Sports)

17.Which Prime Minister hoisted flag at Red Fort for the maximum times?
Ans: Jawahar Lal Nehru

18.Which Planet named after Roman God?
Ans: Venus

19.Who came after Mauryas ?
Ans: Sunga Dynasty

20.Dholavora comes under which?
Ans: Gujrat,Indus Civilization

21.Borobudur Temple located in?
Ans: Indonesia

22.Which is called black gold ? 
Ans: Coal

23. Golden pagoda temple of budhist is located at _______.
A: Myanmar

24. which planet is called the hottest planet
Ans: Venus

25. jeans was First marketed by ?
Ans: Lee is an American brand of denim jeans

26. Which Instrument measures Atmospheric Pressure ?
Ans: Barometer

Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 12 April 2016: (3rd shift)

1.Ozone day?
Ans:  16th September

2.Who invented mobile phone?
Ans:  Martin Cooper

3.Who was behind the idea of constructing china wall?
Ans:  The Qin Dynasty

4.Hakuho Has won most awards in which Sport?
Ans: Sumo Judo

5.How many princely states was there at time of Independence?
Ans: 562

6.Who invented band aid?
Ans: Earle Dickson

7.Who invented bifocal lens?
Ans: Benjamin Franklin

8.States and Union territory are mentioned in which schedule?

9. Who is the Present FIFA chairman?
Ans: Issa Hayatou        

10.Who Constructed Hawa Mahal?
Ans: Maharaja Sawai Pratap Singh

11.Recently passed  away Martin crowe which county captain?
Ans: New Zealand

12.Who Constructed Delhi city architect?
Ans: Edwin Lutyens and Sir Herbert Baker

13.Who was the Commissioner of Delhi before bassi?
Ans: Neeraj Kumar

14.What is the name of process heat glass is slowly cooling?
Ans: Annealing

15.How many members walked on moon upto now?
Ans: 12

16.Who won the Australian grand prix 2015?
Ans: Lewis Hamilton

17.Who was Nepal Prime Minister in 2015?
Ans: Suresh Koirala

18.Which rays used in airports which passes through solids?
Ans: X-Rays

19.Milk of magnesium used ?
Ans:  to treat constipation

RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.
RRB 12th April GK questions asked RRB 12th April GK questions asked Reviewed by Admin on 2:20:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.