RRB 7th April GK questions asked

RRB NTPC 2016 Questions asked on 7th April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-201603-04-201604-04-201605-04-2016, 06-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 06-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.



RRB NTPC 2016 CBT Question paper 7 April 2016 All Shifts (Shift 1 + Shift 2 + Shit 3)




Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 7 April 2016: (1st shift)



1. Author of the Novel “A Brief History of Seven Killings”
Ans.  Marlon James

2. Zn is present in?
Ans. 

3. Which one is fastest memory?
Ans. Cache

4. Yogeshwar Dutt is from which field?
Ans. Wrestler 
Who is the writer of Sustainable Development?
Ans. 

5. Mountain Railways of India?
Ans. Kashmir Railway

6. East india company is also known as?
Ans.

7. Year of NASA Act?
Ans. Who written Natya Shastra?
Ans. Bharat muni

8. SAADMEX 2015 held at?
Ans. 

9. Fruit bats are host to which virus?
Ans. 

10. Smap satellite launched by
Ans. Nasa

11. Full Form of GSLV?
Ans. Geosynchronous Satellite Launch Vehicle

12. To the brink and back book written by?
Ans.  Jairam Ramesh

13.NASA was established in which year?

14.which unit is used for measuring ozone layer thickness?

15. Who is BCCI president
Ans: Shashank Manohar

16.Odd man Out (Physics, chemistry, biology, social)
Ans: Social

17.Lalit Kala Akademi?
Ans:To encourage and promote study and research in the fields of creative arts such as painting, sculpture and graphics etc.


18.Female anopheles mosquito causes Which disease?
Ans: Malaria

19. Man Booker Prize 2015?
Ans: Marlon James

20.Father of White Revolution in India
Ans: V.Kurien

21.The acid used is car battery is?
Ans: Sulphuric Acid

22.‘Land of the morning Clam’ refers to?
Ans: Korea

23..WHO was established in the year?
Ans: 1948

24..Evergreen forests are found in?
Ans: Equatorial regions

25 Ozone hole clearly visible in antarctic which season?
Ans: Summer(October)


Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 7 April 2016: (2nd shift)


1. Who is the chairman of Bank Board Bureau?
Ans. Vinod Rai

2. What is the full form of PCB?
Ans. Printed Circuit Board

3. Who was Prime Minister of Bangladesh in 1971?
Ans. Tajuddin Ahmad

4. Who is the Brand Ambassador of Tata Motors?
Ans. Lionel Messi

5. When East India Company Came to India?
Ans. 1600

6. When was formed Azad hind Fauz?
Ans. 1943

7. Netware belongs to which country?
Ans. India

8. Who was second time Chief in 2011 of UN?
Ans. Ban-ki-moon

9. Asia Cup 2015 Winner?
Ans. India

10. Who is National Chairperson of Human Right?
Ans. HL Dattu

11. What is National Motto of India?


Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 7 April 2016: (3rd shift)


1. U-17 football world cup Venue?
Ans: India

2. Chicken pox vaccine name?
Ans: Varicella

3. Hridayanth mangeshkar award 2015 winner?
Ans: AR Rehman

4. hirakud dam located on which river?
Ans: Mahandi

5. Mount kilimangaro sitauated in which countery?
Ans: Tanzania

6. polio vaccine was invented by?
Ans: Albert sabin

7. My stamp services lanuched in mumbai post office for what purpose?
Ans: for porsanalized sheets of postage stamp

8. Ellora caves constructed in which century?
Ans: between 6th and 10th century

9. where was Golf invented?
Ans: Scotland

10. the 95th constitution Amendment was?
Ans: To extand the period of reservation to 2020

11. Shape of orbits of Plant?


Ans: Elliptical









RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers












We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.






RRB 7th April GK questions asked RRB 7th April GK questions asked Reviewed by Admin on 2:43:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.