RRB NTPC GA/GS Questions asked on 29 March 2016

RRB NTPC 2016 Questions asked on 29 march 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started yesterday and its being conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-2016 on yesterday's post and same will be continued today on 29-03-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.

RRB NTPC 2016 CBT Question paper 29 march 2016 All Shifts (Shift 1 + Shift 2 + Shit 3)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

Evening shift Questions asked in RRB NTPC 29 March 2016: (3rd shift)

1. World Toboco Day
    Answer:  May 31

2. 2015 World Cup Hosting
   Answer:  Australia,New Zealand

3. World environment day
    Answer: June 5

4. Bismark of India?
   Answer:  Sardar Vallabhbhai Patel

5. Largest boundary shared with Bangladesh-
    Answer:  West Bengal,India (www.qmaths.in)

6. Kaislas styrthi and malala got noble prize which year?
    Answer:  2014

7. Mom mission year-
   Answer: 24 sept- 2014

8. RTI implemented in which year?
    Answer:  2005

9. Second longest river of india?
    Answer: Godavari

10. Who was the 1st lady president of indian national congress?
    Answer:  Annie Besant(www.qmaths.in)

11. When was rupee symbol adopted?
    Answer:  officially adopted in 2010(launched on 8 July 2011)

12. Who won 1st olympic medal of badminton?
    Answer: Saina Nehwal

13. Where was national science conference held in india?
    Answer:  New Delhi

14. Which is not a green house gas?

15. Which of the following gases has color and odour?

16. Which of the following do not cause cancer?

17. Bharat ratna non recipient?Ms subbalaxmi, lataji, ar rahman ???
    Answer:  Ar Rehman

18. What is the name of mission to be sent to study sun in 2019-2020?
    Answer:  Aditya

19. Which of the following has declared ‘Cow’ as Personality of the Year 2015?
    Answer: Yahoo India

20. Name of the operation between Pakistan and India in Kargil War?
    Answer: Operation Vijay(www.qmaths.in)

21. World heritage site Bhimbetka,MP is famous for?
   Answer: Rock Shelters

22. What is Akash missile?
    Answer: Surface to Air Missile

23. Who is the cheif guest for republic day 2016?
    Answer:Francios Hollande

24. If the Temperature of the body decreases this condition is called?
    Answer: Hypothalamus.

25. Osteoporosis is related to which organ?

26. The pressure in Aeroplane?(www.qmaths.in)


Reload/Refresh page, we'll add more questions soon.

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers
Afternoon shift Questions asked in RRB NTPC 29 March 2016: (2nd shift)

1. Swej nahar is in which country?
 Ans. Egypt(Mediterranean Sea to Red Sea).

2. What is graphene?
Ans. Allotrope of carbon.

3.Radar full form?
Ans. RAdio Detection And Ranging.(www.qmaths.in)

4. What is umami? 
Ans. 5th basic taste of tongue

5. Highest grand slams winner male?
Ans. Roger Federer

6. Oscar winner director from India?
Ans. Satyajit Ray

Ans. Diphtheria, Pertussis, Tetanus

8 Which river flows through Karnataka and TN?
Ans. Kaveri

9.2015 TIME person of the year(www.qmaths.in)
Ans. Chancellor Angela Merkel

10. Father of geometry
Ans. Euclid

11. Zika virus spread by
Ans. Aedes mosquito

12. Berlin wall demolished in which year?
Ans. 1989.

13. Which language use ideographs?
Ans. China and Japan.

14. SPM full form?
Ans. Suspended Particulate Matter

15. Tallest building in world?
Ans. Burj Khalifa

16. Who gives oath to the President?(www.qmaths.in)
Ans. Chief Justice of India.

17. No. of medals for India in 2012 Olympics?
Ans. 6 medals.

18. Kamarup kingdom is in which state?
Ans. Assam.

19. Chief justice of India retirement age?
Ans. 65 years

20. Chemical name of Baking soda?
Ans. Sodium Bicarbonate

21. Lemur are found in?
Ans. Madagascar.

22.  Chandrashekhar Limit is applied to?
Ans. Mass.

23. Bhimbetka caves are approximately how many years old?(www.qmaths.in)
Ans. 30,000 years.

24. Maximum gold in olympics by which person?
Ans. Michael Phelps.

25. What is tomato?
Ans. It is a fruit.

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

Morning shift Questions asked in RRB NTPC 29 March 2016: (1st shift)

1.Last Mughal emperor?(www.qmaths.in)

Ans.Bahadur Shah Zafar

2.Environment day

Ans.5 June

3.Which is landlocked country? 

Ans. Liechtenstein

4.Quit India Revolution?

Ans.8 August 1942

6.Thailand currency?

Ans.Thai baht

7.Smallest bone in human body?


8.Subhash chandra bose father name ?

Ans.Janakinath Bose

9.Organ that can grow and regenerate?


10.Where paper invented?


11.Unesco headquarter?


12.Gases Causing greenhouse effect?

Ans.water vapor, carbon dioxide, methane, nitrous oxide, and ozone.

13.Interpol headquarter?

Ans.Lyon, France

14.'Tee' term associated with which sports?


15.Who is Chief justice of India?

Ans.Justice TS Thakur 

16.Who is known as semant(Frontier)  Gandhi?

Ans.Khan Abdul Gaffar khan

17.National song written by?

Ans.Bankim Chandra Chattopadhyay,

18.Where is Kunchilal water falls?


19.Largest non polar desert in the world?


20.where is the island of Sychelles located?


21.Land locked country?

Ans.Liechtenstein in Central Europe, surrounded by Switzerland and Austria.

22.Pollination by wind is called?

 Ans.Anemophily or wind pollination

23..Brightest star in our sky?
 Ans.Sirius A

 24.A Passage to Infinity: Medieval Indian Mathematics from Kerala and Its Impact written by?

 Ans.George Gheverghese Joseph

 25.Mangalyan launched from?


26.RBI Nationalised in which year?

 Ans. 1949

27.Queen berry rules in which game?

 Ans.modern boxing

28.A Deep crack in glacier is called?

29.Largest fresh water lake?

 Ans.Lake Baikal

30.Granite is an example of?


31.Din-i-illahi founder?

 Ans.Mughal emperor Akbar

32. Football world cup team to win maximum no. Of times?


33. Aurum is which metal?

We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.
RRB NTPC GA/GS Questions asked on 29 March 2016 RRB NTPC GA/GS Questions asked on 29 March 2016 Reviewed by Admin on 12:34:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.