RRB 9th April GK questions asked

Railways RRB NTPC 2016 Questions asked on 9th April 2016

Hello Friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-201603-04-201604-04-201605-04-201606-04-2016, 07-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 09-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.


Exam was held on only 3rd Shift on 09-April-2016


Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 9 April 2016: (3rd shift)

1. Source of Narmada river ?
Ans: Amarkantak

2. Minimum age of PM ?
Ans: 25 Years

3. First Indian go into space ?
Ans: Rakesh Sharma 1984

4.Current captain of  Indian women’s hockey team?
Ans: Ritu Rani

5. World aids day ?
Ans: Dec 1

6. Summer Olympic 2016 held in ?
Ans: Rio de Janeiro

8.2015 Nobel Prize for literature?
Ans: Svetlana Alexievich

9. SONAR full form?
Ans: Sound Navigation And Ranging

10. Which is first unmanned satellite launched by ISRO??
Ans: Chandrayaan-1

11. Make in India Logo ?
Ans: Moving lion

12. Which country won maximum number of oscar awards?
Ans: Italy

13. Capital Of Andhara Pradesh?
Ans: Amaravati

14.Study of Spider?
Ans: Archnology

15. Hindi Diwas?
Ans: 14 September

16. Full Form of Rl Wl?
Ans: Remote location waiting list

17. Study of Maps?
Ans: Cartography

18. Which company designed the Make in India Logo?
Ans: Foreign Form, Oregon

19. Where is Indira Gandhi botanical garden situated?

Ans: Rae Bareli




RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers












We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.






RRB 9th April GK questions asked RRB 9th April GK questions asked Reviewed by Admin on 4:20:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.