RRB 18th April GK questions asked

RRB NTPC 2016 Questions asked on 18th April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-201603-04-201604-04-201605-04-201606-04-201607-04-201609-04-201610-04-201611-04-201612-04-2016, 16-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 18-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.

Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 18 April 2016: (1st shift)

1.Which is the queen of Arabian Sea?

Ans: Kochi 

2.Cricket Bat is made by ?
Ans: Willow Wood

3.What is the venue of Commonwealth games 2022?
Ans: Durban,South Africa

4.Who got Padma Bhushan in Sports?
Ans: Saina Nehwal

5.Which is India’s first defence satellite?
Ans: GSAT -7

6.Chalk is what?
Ans: Calcium Carbonate

7.Who is the Inventor of Video Games?
Ans: Ralph Henry Baer

8.Who won 2015 Man Booker Prize?
Ans: Marlon James

9.Who is the Inventor of Stainless Steel?
Ans: Harry Brearley

10.Where is the museum of Noble Prize?
Ans: Sweden

11.What is the Chemical Formula of Ozone?
Ans:  O3

12.Who Presented Union Budget in 1947?
Ans: R K Shanmukham Chetty

13.First Railway Budget submitted by?
Ans: John Mathai

14.What is the Full Form of ATM?
Ans: Automated Teller Machine

15.Harry Potter Series next Movie name?
Ans: Fantastic Beasts and Where to Find Them

16.What is the First Capital of Srilanka?
Ans: Anuradhapura

17.What is the date of Partition of India?
Ans:15th August 1947   

Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 18 April 2016: (2nd shift)

1. Which  is egypt’s largest pyramid?
Ans. The Great Pyramid of Giza

2. Chera Dynasty ruled in which state of India?
Ans. Kerela

3. Who suceed Balmer as a CEO of Microsoft?
Ans. Satya Nadella

4. What is Dry Ice?
Ans. Solid form of Carbon Dioxide

5. Ronaldo belongs to which sports?
Ans. Football

6. Gyroscope used in Which device?
Ans. Smartphone

7. Which City is called Pink City ? 
Ans. Jaipur

8. Who Invented Dynamite?
Ans. Alfred Nobel

9. Sound Measured in ?
Ans. Decibel

10. First Chinese Women went to Space?
Ans. Liu Yang

11. Supreme court established in Which year?
Ans. 1950

12. First Solar Powered Airport In India?
Ans. Kochi

13. Which is known as Nerve Centre of Computer?
Ans. Arithmetic Logic Unit

Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 18 April 2016: (3rd shift)

1.Rajatarangini Related To Which State ?

Ans: Jammu & Kashmir

2. Who Invented E-mail?

Ans: Shiva Ayyadurai

3.Which Gas Exposed in Bhopal Gas Tragedy ?

Ans: Methyl Isocyanate      

4. Unit Of Force ?

Ans: Newton

5. National Emergency imposed by

Ans: President

6. Which Country Won Maximum No.of FIFA Football Cups ?

Ans: Brazil

7.Sumitra Mahajan is Representing Which constituency ?

Ans: Indore       

8. What Is Blue Moon?

Ans:The third full Moon in an astronomical season with 4 full Moons

RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.
RRB 18th April GK questions asked RRB 18th April GK questions asked Reviewed by Admin on 12:46:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.