RRB 26th April GK questions asked

RRB NTPC 2016 Questions asked on 26th April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-201603-04-201604-04-201605-04-201606-04-201607-04-201609-04-201610-04-201611-04-201612-04-201616-04-201618-04-201619-04-2016, 22-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 26-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.


Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 26 April 2016: (1st shift)


1. What is the official langulage of Nagaland ? 

Ans: English


2. Who invented Atom bomb ?

3. What is the Full form of IUCN ?

4. International Union for Conservation of Nature.

5. What is the full form of FTP ? 
Ans: File Transfer Protocol

6. What was the Name the UN ship which was lost in 1985 and found in 2015 ?

7. Which of the following is not a cancer ?

8. NSA of india who was appointed in 2014 ? 
Ans: Ajit Doval

9. Swift key is application of ?

10. Which of the following is the Dwarf planet ?

11. Gandhi Ji started Dandi March in which year ? 
Ans: 1930

12. Who is H S Prannoy ?

13. Allahabad was previously known as ? 
Ans: Prayag

14. Major constituents of Sun ?
Ans:  Hydrogen and Helium

15. Digestive acid ?
Ans:  HCL

16. Dudoneum ? 
Ans: Small Intestine

17. Number of teams in 2016 World Twenty 20 women world cup ? 
Ans: 10

18. Where is jaistambh situated ? 

Ans: Raipur

Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 26 April 2016: (2nd shift)

1) White flag is symbol of what?
Ans. :  surrender.

2) Capital city of Syria ?
Ans. :  Damascus.

3) Among the following who was not hanged?
Rajguru, Chandrashekhar, Bhagat singh, Sukhdev.
Ans. : 

4) Santosh trophy is related to?
Ans. :  Foot ball.

5) Smallest planet ?
Ans. :  Mercury.

6) food chain related to what?
Ans. : 

7) compound interest amount=15625,rate=25%,time 2 year then what will be principal?
Ans. : 

8) What is stomach acid?
Ans. :  Gastric acid.

9) If d=28 then what will be area of semicircle?
Ans. : 

10) Where is the pashupatinath temple –
Nepal
Burma
Srilanka
Indonesia
Ans. : 

11) Who is at 2nd level in food chain
Grass
Rat
Snake
Eagle
Ans. : 

12) Which of the following is not a greenhouse gas?
Methane, Co2,Phosphine,Nitrous oxide
Ans. : 

13) Which process repairs injury of body
Mitosis, Meiosis,both, none
Ans. : 

14) Part plan for the relief of victims of 2015 tamil nadu flood
Sanitation drive, Rehabilitation for victims
Ans. : 

15) Who is H S Prannoy?
Ans. :  badminton player.

16) Who is appointed as the brand ambassador of ‘Atulya Bharat’?
Ans. : Amitabh Bachchan.

17) Computer can’t work without which of the following?
Ans. :  CPU

18) Southern rivers ?
A/ Godavari and Kaveri.

19) Which one is not a storage device?
Ans. :  Modem

20) Tom hanks related to what?
Ans. :  Films.

21) Forbidden city of china situated at?
Ans. : Beijing.

22) Which device is used to measure current ?
Ans. :  Ammeter.

23) Which one of following is not a satellite launching vehicle
GSLV, PSLV, GSAT8, Aiare SGS
Ans. : 

24) Who was the member of Apollo XI- Neil Armstrong?
Ans. : 

25) Which of the following awards is not received by Sachin tendulkar?
Ans. :  Dhyan Chand Award.

26) In 2015 the FDI limit in defence increased from 18% to what %?
Ans. :  49%.

27) Mughal Ruler Sequence in reverse order?
Ans. :  Bahadur shah II > Aurangzeb > Shahjahan > Akbar.

28) Bouncing back of rubber ball from a wall is related to
1st law of newton,2nd law of newton,3rd law of newton,None of the above
Ans. :  Newton’s 3rd law.

29) What is the order of rotational symmetry of parallelogram?
0,1,2,3
Ans. : 


Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 26 April 2016: (3rd shift)

Will be updated soon
Click Here for Best Books for RRB NTPC 2016 Exam



RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers











We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.






RRB 26th April GK questions asked RRB 26th April GK questions asked Reviewed by Admin on 4:17:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.