3 April RRB NTPC GK Questions Asked in English

RRB NTPC 2016 Questions asked on 3rd April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 03-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.

RRB NTPC 2016 CBT Question paper 3 April 2016 All Shifts (Shift 1 + Shift 2 + Shit 3)

Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 3 April 2016: (1st shift)

1.Which is not an Operating system(options :OS x,win 98,C++,Windows 7)?
Ans:   C++

2.Which Vitamin responsible for Blood Clotting?
Ans:   Vitamin K

3.Longest river in India which do not fall in sea?
Ans:  Yamuna

4.Longest railway destination of India?
Ans:   Dibrugarh to Kanyakumari.

5.Chipko movement started from where in India?
Ans:  Uttrakhand

 6.Male is the capital of which country?
Ans:  Republic of Maldives

7.What is Serbian Index?
Ans:  capitalization-weighted price index

8.what is the capital of Uganda?
Ans:  Kampala

9.Most Peaceful country according to 2015 peace index?
Ans:  Iceland

10.Mica is abundant in which state of India?
Ans:  Jharkhand

11.where is Orang Park situated ?
Ans:  Assam

12.Cleanest city of India?
Ans: Mysuru

13.New Member of World Trade Organisation?
Ans: Afghanistan

14.H2O is water then what is KOH?
Ans: Potassium Hydroxide

15.1998 pokaran test operation name?
Ans: Operation Shakti

16.Madhubani Paintings Indicates?
Ans:  Forest of Honey

17.What is MakarSakranti?
Ans: Festival

18.Which crop is produced at highest quantity in India?
Ans: Rice

19.archipelagos means?
Ans: A group of small Icelands

20.What is Planet X?

Ans: Nibiru cataclysm

Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 3 April 2016: (2nd shift)

1.India’s largest freshwater lake?
Ans:Wular Lake

2.What is oneirology?
Ans: scientific study of dreams.

3.Modern Olympic 1896 held in which city?
Ans: Athens,Greece

4.Who was Prime Minister of Pakistan in 1999?
Ans: Nawaz sharif

5.In which year  Sikkim get formed?
Ans: 1975

6.About Make in India logo?
Ans: Moving Lion

7.What was the duration of PM Modi’s America visit in 2015?
Ans:  5

8.what is Sighmo?
Ans: Spring Fesitval

9.Odd one out(ears-hearing,tongue-taste,light-vision,nose-smelling)
Ans: light

11.Holi is Celerbrated with?
Ans: Gulal

12.Adhai Din ka Jhopda is in?
Ans: Ajmer,Rajasthan

13.Who is the author of Malgudi days?
Ans: RK Narayan

14.What is LIGO?
Ans:  Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory

15.Who got Olympic quota in wrestling in 2015?
Ans:  Narsingh Yadav

17.Who is Karl Marx?
Ans: Philospher

18.UNO headquarter?
Ans: New York

19.Most abundant natural combustible gas?
Ans: Methane

20.India got freedom on 15th August in which time day/night/noon/midnight?
Ans: Midnight

21What is the foundation year of Arunachal Pradesh?
Ans: 1987

22.Change in position with distance is?
Ans:  Magnitude

23.Gravitational Force on two subjects depends on  ?

Ans: combined mass and the distance 

Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 3 April 2016: (3rd shift)

1. When was Indian National Congress formed?
Ans: December 28, 1885

2. 2015 winner of rugby?
Ans: Australia

3. Azad hind fauj was organised by?
Ans: subash chandrabose

4.Sajan prakash related to?
Ans: Swimmer

5.Who built fathehpur sikri?
Ans: Akbar

6. Indian army formed by whom?
Ans: Capitan Mohan Singh

7. Davis cup winner 2015?
Ans: Andy Murray

8.The first nobel price for medicine was given to invention of vaccine for which disease?
Ans: Diphtheria

9. Alfred Nobel invented?

10. INS satellites are used for?
Ans: Communication

11. Main element in marsh gas?
Ans: Methane

12.World wide Web invented by?
Ans: Tim Berners-lee

13. North Korea founded by?
Ans: 1948 Sept - 9

14.Which of the following is not Jupiter satellite?(Europa,Ganymede,metis,Titan)
Ans: Titan 

15.What is the average thickness of skin?

Ans: 0.10 inch(or) 2-3 mm

More questions will be uploaded, please reload/refresh pae after some time.

RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.
3 April RRB NTPC GK Questions Asked in English 3 April RRB NTPC GK Questions Asked in English Reviewed by Admin on 12:19:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.