RRB 6th April GK questions asked All Shifts (Shift 1 + 2 + 3)

RRB NTPC 2016 Questions asked on 6th April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-201603-04-201604-04-2016, 05-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 06-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.

RRB NTPC 2016 CBT Question paper 6 April 2016 All Shifts (Shift 1 + Shift 2 + Shit 3)

Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 6 April 2016: (1st shift)

1.Syed Modi Grand prix winner?
Ans: K Srikhanth

2. When Microsoft founded?
Ans:  1975

3. Start Up India launch year?
Ans: 2016

4.Another Name of Badshah Khan?
Ans: Abdul Ghaffar Khan

5. First woman DG of paramiltary forces?
Ans: Archana Ramasundram

6. Which is not a gland(options: Liver,gall bladder,Pituatry,Adrenal)?
Ans: Gall Bladder

7. Parliament Construction  year?
Ans:  1927

8. Nephron Belongs to?
Ans: Kidney

9.Smiling Buddha Mission?
Ans:  India’s first successful nuclear bomb test At Pokhran

10.What is Calcium Hyrdoxide?
Ans:  slaked lime

11.Mars is also known as?
Ans: Red Planet

12. Yellow Fever caused by?
Ans:  Male Mosquitoes

13. Chief Election Commissioner is removed by?
Ans: Parliament with two-thirds majority in Lok Sabha and Rajya Sabha

14.British Rule was ended on which year?
Ans: 1947

15.2015 Arjuna Award given to which female wrestler?
Ans: Babita Kumari

16. Who won more grandslams in the year 2015?
Ans: Novak Djokovic

17. Political System of Afghanistan is known as?
Ans: Democratic Republic

Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 6 April 2016: (2 nd shift)

1. Name of Laughing Gas?
Ans. Nitrous oxide

2. When did the British give independence to India?
Ans. 1947

3. Dwarf planet is?
Ans. Pluto

4. Loolong festival belongs to which state?

5. What is Shortcut key of pasting in MS Word?
Ans. Ctrl + V

6. What is the currency of Mayanmar?
Ans. kyat

7. Who built the Jantar Mantar of Delhi’s?
Ans. Maharaja Jai Singh

8. The Popular dance of Tamilnadu?
Ans. Bharatnatyam

9. Which of the following does not come under home ministry?

10. Another name of leprosy?
Ans. Hansen's disease

11. Ligo a mission related to?
Ans. Black Holes

12.Which of the following is not protocol?

13.How many research centres will India establish by 2020 in Antarctica?

14.How generator Works?
Ans. Mechanical energy into electrical energy

Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 6 April 2016: (3rd shift)

1.Name of Ganga in Bangladesh
Ans:  Padma

2. 8th UN Secretary General
Ans:  Ban Ki-Moon

3. what speed needed by jet to escape the earth’s gravity
Ans: 7 miles per second, or 25,000 miles per hour

4. when did anglo sikh war fought
Ans: 1845

5. National Air Quality Index is based on how many pollutants
Ans:  8

6. Himalayan Forest Thrush Bird Found in which state?
Ans:  Northern india

7. Osoong Festival is clelebrated in which state
Ans:  Sikkim

8. LIGO project is related to
Ans:  rivers

9. to whom region the lion emblem is setup
Ans: Maurya Empire

10. 2nd panipat battle in which year

Ans:  1556

RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.
RRB 6th April GK questions asked All Shifts (Shift 1 + 2 + 3) RRB 6th April GK questions asked All Shifts (Shift 1 + 2 + 3) Reviewed by Admin on 12:41:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.