RRB 11th April GK questions asked

RRB NTPC 2016 Questions asked on 11th April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-201603-04-201604-04-201605-04-201606-04-201607-04-201609-04-2016, 10-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 11-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.

Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 11 April 2016: (1st shift)

1.Which is the lighter gas?
Ans:  Helium

2. Name of Gandhi by Britishers which he denied?

3. First Lady Judge in High Court?
Ans: Anna Chandy

4. Gasoline Engine was introduced by?
Ans:  Nikolaus August Otto

5. First Woman Prime minister of Sri Lanka?
Ans: Sirimavo Bandaranaike

6. What is Ecotone?
Ans: Transition area between two biomes.

7. G20 summit  2015 held in which country?
Ans: Turkey

8. 2015 commonwealth Youth games held at?
Ans: Apia,Samoa

9. Kaiser-i-hind by Britishers awarded to?
Ans: Mahatma Gandhi

10.How many constellations are named?
Ans: 88

11. Symmetry of Rectangle is ?
Ans: 2

12. Stars shine because of?
Ans: nuclear fusion

13. First Muslim  women President in the world?
Ans: Benazir Bhutto

14. Inventor of X rays?

Ans: Wilhelm Conrad Roentgen

Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 11 April 2016: (2nd shift)

1.Which one is smallest state of India?
Ans: Goa

2.First Female President of Nepal?
Ans: Bidhya Devi Bhandari,

3.Social Justice come under which article?

4.Operation smile related to what?
Ans: Find Missing Children

5.What is the Rank of India in Corruption Index 2015?
Ans: 76

6.Uniform civil code article?
Ans: Article 44

7.FIFA ballon d’or award 2015?
Ans: Lionel Messi

8.Pashupatinath Temple Located at?
Ans: Kathmandu,Nepal

9.Who is the Prime Minister of Nepal?
Ans: KP oli

10.Who gave Kaiser-e-hind to Mahatma Gandhi?
Ans: British Government

11.Vertebral Column has how many bones?
Ans: 33

12.State with Maximum boundaries with other states?
Ans: Uttar Pradesh

13.Where is Tidal Port Situated?
Ans: Kutch,Gujrat

14.Physical Research Laboratory was founded by?
Ans: Vikram Sarabhai

15.Kalindi is the other name of which river?
Ans: Yamuna

16.Humayun tomb situated at?
Ans: Delhi

17. Mahabharata was fought for how many days?
Ans: 18 Days

18. CMOS Full Form ?

Ans: Complementary metal-oxide semiconductor

Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 11 April 2016: (3rd shift)

1.First artificial satellite of India?
Ans:  Aryabhata

2.When SriLanka got independence ?
Ans: 1948

3. First indian to be selected as mayor in UK?
Ans: Harbhajan Kaur

4. When PSLV(Polar Satellite Launch Vehicle) Used From?
Ans: 1993

5. Name of international airport in india which runs by Solar power ?

Ans: Cochin International Airport 

More Questions will be uploaded soon, refresh/reload page.

RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.
RRB 11th April GK questions asked RRB 11th April GK questions asked Reviewed by Admin on 12:14:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.