2 April RRB NTPC GK Questions Asked (English)

RRB NTPC 2016 Questions asked on 2 April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-2016, 31-03-2016 in earlier post and same will be continued today on 02-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.

RRB NTPC 2016 CBT Question paper 2 April 2016 All Shifts (Shift 1 + Shift 2 + Shit 3)


Morning shift Questions asked in RRB NTPC 2 April 2016: (1st shift)

1.Country got independence in 2011?


2.Cultivation of saffron(state)?


3.Women participated all events in which Olympics?


4.Parliament in Delhi constructed by?


5.Borrowed emergency provision from which country?


6.Term related to badminton like wood shot/hairspin shot etc..


7.Srilanka got independence in which year?


8.Age limit of pm ?


9.Shahjahan constructed forts?


10. Ashoka from which dynasty?

11.Scientific name of Homo sepians?


12.Recently creature which lives without water for 10 yrs?


13.Korea currency?


14.Gujarat capital?


15.First man to reach outer space?


16.River Brahmaputra doesn't flows in which country?


17.In which cells Mitochondria doesn't exists?


18.Nacl means like salt/water/sugar?


19.Periodic table invented by?


20.X rays invented by?

21.Fastest acting anti rabies vaccine developed country?


22.2019 rugby host country?


23.Study of organisms n environment

Afternoon shift Questions asked in RRB NTPC 2 April 2016: (2nd shift)


1.Height of badminton net above ground level?
Ans. 1.524 meter

2.Molecular formula for sugar?
Ans. C12H22011.

3.Which monument was built to commemorate the eradication of plague?
Ans. Charminar.

4.Father of Indian Space Programmes.
Ans. Dr. Vikram Sarabhai.

5.Which was first geostationary satellite launched in India?
Ans. Ariane Passenger Payload Experiment (APPLE) in 1981.

6.World's first space tourist?
Ans. Dennis Tito.

7.Air conditioner was invented by
Ans. Willis Carrier.

8.How many tastes buds are present in tongue?
Ans.5.

9.Oldest oil reserves in India?
Ans. Digboi.

10.White desert in India?
Ans. Rann of Kuch desert.

11.Kidney stone is caused by?
Ans. Calcium Oxalate.

12.Who introduced Orthodox Christianity in Russia?
Ans. Vladimir.

13.Which of following element is found in room temperature?
Ans. Mercury.

14.Which of following colour has least wavelength?
Ans. Violet.

15.Which thing was discovered by Alexander Fleming?
Ans. Penicillin.

16.Mughal dynasty was established by?
Ans. Babar.

17.First President of INC?
Ans. W.C. Bonnerjee.

18.Noble prize recipient of India in 2014 for peace?
Ans. Kailash Satyarthi.



Evening shift Questions asked in RRB NTPC 2 April 2016: (3rd shift)


1. Shiva Ayyadurai what invented?
Ans. E-mail

2. Solid iodine colour
Ans. Purple

3. Golden temple situated which river
Ans: Rabi

4. 2016 world economic From summit Held On
Ans: Davos (Switzerland)

5. 1st Nobel prize in literature
Ans: Sully Prudhomme (French)

6. Last mauryan dynasty
Ans:brihadratha

7. Jayakwadi Dam on which river
Ans: Godavari

8. Where the Indian flag hoisting by defence minster of India in 2016?
Ans: Pahari mandir(Ranchi)

9. Ph value below 7

Ans: Acidic

More questions will be uploaded, please reload/refresh pae after some time.


RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers







We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.






2 April RRB NTPC GK Questions Asked (English) 2 April RRB NTPC GK Questions Asked (English) Reviewed by Admin on 11:26:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.