RRB 5th April GK questions asked All Shifts( Shift 1 + Shift 2 + Shift 3)

RRB NTPC 2016 Questions asked on 5th April 2016

Hello friends, 

As we all know that RRB NTPC Exam has started from 28-03-2016 and will be conducted in three shift daily from 28 march 2016 to 30 April 2016. We have already posted Questions of all the three shifts of 28-03-201629-03-201630-03-201631-03-201602-04-201603-04-2016, 04-04-2016 in earlier post and same will be continued today on 05-04-2016. These questions are based on memory from the students who had appeared in this exam at respective shifts. Keep refreshing page for new questions update.



RRB NTPC 2016 CBT Question paper 5 April 2016 All Shifts (Shift 1 + Shift 2 + Shit 3)




Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 5 April 2016: (1st shift)


1.Short Distance file transfer/Communiation device?
Ans: Bluetooth

2. National game of USA?

Ans: Baseball

3.Law of Inertia is given by ?


Ans: Newton


4. Biodiesel Train will be started in which zone?

Ans: South Western Railways Zone

5. Most Populous State?

Ans: UP

6. Ctrl+z is what?

Ans: to Undo any action

7. Indo Pak war in which Year?

Ans: 1965

8. Anti corruption member in ICC from Indian Cricket Team?

Ans: Rahul Dravid

9. Forest Area Percentage in India?

Ans: 21.23

10. which convert source code to object code?

Ans:Compiler

11. Number of World Heritage Site in India?

Ans: 32

12 Rank of India in Human Development Index?

Ans: 130

14. Astrosat satellite first launched in which year?

Ans: 28 September 2015

15. Founder of White Revolution?

Ans:Verghese Kurien

16. Dadabhai Naroji Professor in which University?

Ans: University of London.

17. toxicology is ?

Ans: Study of the adverse effects of chemicals on living organisms.

18.Panipat Refinery belongs to which company?

Ans: IOCL

19.Siachen Avalanche Survivor name?

Ans: Lance Naik Hanumantha

20.Odd one out? Yahoo.com, twitter.com, facebook.com, whatsapp

Ans: whatsapp

21. ISI full Form?

Ans: Indian Standard Institute



Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 5 April 2016: (2nd shift)


1.Pidemiology is study of ?

Ans: study of the distribution and determinants of health-related states

2. What is India’s literacy rate as per census 2011?

Ans: 74.04%

3.Who was the man of the series in 2011  cricket world cup?

Ans: Yuvraj Singh

4. City on the bank of Nile?

Ans: Khartoum

5. Largest Coal Deposits in India are available in?

Ans: Damodar Valley

6. First smart city approved UT ?

Ans: New Delhi

7. The Biography  of Indira Gandhi written by?

Ans: Pupul Jayakar

8. Hoolock gibbon found in which state?

Ans: North East States

9. City without planetarium?


10. Hindi is National article by which article?

Ans: Article 343

11. 1024Gb means?

Ans: 1 terabyte

12.Where is  Tippu Sultan Maszid situated?

Ans: Kolkata

13. Ultrasonic  Frequency Range?

Ans: 18–22 kHz.

14. Which element is air polluted?

Ans: Sulphur Dioxide

15.What is the function of Hydrometer?

Ans: measures the specific gravity

16. What is the Capital of Dadra & Nagar Haveli?

Ans: Silvasa

17. National Sports Day?

Ans: 29th August

18. Pitchblende is related to?

Ans: Uranium

19. Full Form of Pdf?

Ans: Portable Document Format

20.Bones around Chest are?

Ans: rib cage

21.Flag Code of India?

Ans: 2002

22.BioDiversity means?

Ans:  the variety of life on Earth.

23. Who is the writer of the song amor bangla ?

Ans: Rabindranath Tagore

24. Language of Mughal Density?

Ans: Persian Language

25. Which Device is used to connect computer to wireless?

Ans: Router


Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 5 April 2016: (3 rd shift)




1. Which country got maximum no. of Medals in 2012 Olympics?
Ans. USA


2. Which Team won Under 19 Cricket World Cup?
Ans. West Indies


3. In which state Khajuraho temples can be found?
Ans. Madhya Pradesh


4. Who founded Swaraj party?
Ans. Chitranjan Das


5. Where is the statue of liberty?
Ans. New York


6. India occupies how much percentage of world s geographical area?
Ans. 2.42%


7. Which among them is not a good conductor of electricity?
Ans. wood


8. Euro is the currency of?
Ans. EU


9. Which cricketer hit consecutive three centuries in world cup cricket?
Ans. 


10. What is the length of digestive system?
Ans. Upto 30 feets in adults


11. Which among these is not of alkaline nature?
Ans.


12. Infrared waves are what type of wave?
Ans.Electromagnetic


13. Tashkent agreement signed after which indo pak war?
Ans. 1965


14. India came under direct control of British in which year?
Ans. 1858


15. Bangladesh shares boundaries with which of the following countries?
Ans. Tripura


16. While moving up an elevator what happens to out body weight?
Ans.


17. Gas released during respiration by us?
Ans Co2








RRB GK Question till Now, (English Version)

Click here for 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers












We'll add many more questions and other shifts questions, keep refreshing page for new updates, keep visiting and share this post to your friends.






RRB 5th April GK questions asked All Shifts( Shift 1 + Shift 2 + Shift 3) RRB 5th April GK questions asked All Shifts( Shift 1 + Shift 2 + Shift 3) Reviewed by Admin on 12:56:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.