Sentence Improvement Practice Questions Set2

Previous Years Sentence Improvement Questions of SSC CGL Exam


1) The toddler has a habit of throwing tantrums.
(A) Expressing emotions.
(B) Expressing frustrations.
(C) Expressing happiness.
(D) No improvement.


Answer: D

2) He absented from the meeting.
(A) was absent.
(B) absented himself.
(C) took absence.
(D) No improvement.


Answer:B

3) The concert will start when the conductor comes.
(A) When the conductor arrives.
(B) When the curtain has been raising.
(C) When the audience will arrive.
(D) No improvement.


Answer: C

 4) The air conditioner has made ceiling fans a little redundant in today’s world.(A) Superfluous.
(B) Obsolete
(C) Extinct
(D) No improvement

Answer: D

5) You must to do your homework, mustn’t you?
(A) Shouldn’t
(B) must
(C) ought
(D) No improvement


Answer:D

6) A thing of beauty is joy forever.
(A) is the joy
(B) Is joyous
(C) Is a joy
(D) No improvement


Answer: C

7) The little boy fell from the roof.
(A) Fell below the roof
(B) Fell down the roof
(C) Fell off the roof
(D) No improvement


Answer: C


8) Because that there were heavy rains the lake was flooded.
(A) Because of the
(B) As there were
(C) There was
(D) No improvement


Answer: B

9) The thieves ran away in a black car.
(A) Fled
(B) escaped with
(C) Jumped away
(D) no improvement


Answer: A

10) I don’t understand why did you not call me last night.
(A) why had you not call
(B) why you did not call
(C) why not did you call
(D) No improvement


Answer: B

11) What she said is not correct at all.
(A) incorrect
(B) not incorrect
(C) correct
(D) No improvement


Answer:D

12) My uncle couldn’t rise up from his bed no more.
(A) any farther
(B) any farthest
(C) any more
(D) no improvement


Answer: C

13) The train rolls along the track.
(A) rumbles
(B) rattles
(C) ripples
(D) No improvement.


Answer: B

14) His miserable condition made us wept.
(A) made us weep.
(B) Made us to weep.
(C) Made us to wept.
(D) No improvement.


Answer: A

15) Every body was alarmed with the news of his murder.
(A) On
(B) after
(C) at
(D) No improvement.

Answer: C

16) The greatest fear which is scaring of the world today is global warming.
(A) Which had scared of the world.
(B) That scared off the world.
(C) That scares the world
(D) No improvement


Answer: C

17) He asked me if I can help him to lift the box.
(A) will
(B) could
(C) may
(D) No improvement


Answer: B

18) Anxiety and such other emotions are known to be unhealthy to the body.
(A) Dangerous.
(B) Detrimental
(C) Damaging
(D) No improvement.


Answer: B

19) The Portsmouth Summer art festival is the only place in New Hampshire where we are fortunately see such diverse tales all in one place.
(A) we are able to fortunately see.
(B) we are fortunate to see
(C) we are fortunate to seeing.
(D) No improvement


Answer: B

20) He speaks not only English but Hindi as well.
(A) as well as
(B) Hindi too
(C) also hind
(D) No improvement


Answer: C

21) His powerful desire brought about his downfall.
(A) His intense desire
(B) His desire for power
(C) His fatal desire
(D) No improvement.


Answer: B

22) My opinion of the play is that it will win the national award.
(A) opinion to
(B) opinion about
(C) opinion on
(D) No improvement


Answer: D

23) On one occasion he persuaded me to accompany him on a shooting expedition he was planning.
(A) has planned
(B) had planned
(C) planned
(D) No improvement


Answer: B

24 Many workers were being held hostages.
(A) held to be hostages
(B) held as hostages
(C) held like hostages
(D) No improvement


Answer: B
25 He had his breakfast, when we visited him.
(A) He had taken his breakfast
(B) He wished to have his breakfast
(C) He avoided his breakfast
(D) No improvement


Answer:A



|| Set 1 || || Set 2 || Set 3 || Set 4 || Set 5 || 







Sentence Improvement Practice Questions Set2 Sentence Improvement Practice Questions Set2 Reviewed by Admin on 2:29:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.