Sentence Improvement Practice Questions Set1

Previous Years Sentence Improvement Questions SSC CGL


1.No sooner had she left but her baby started crying.
(a) When her baby started crying  
(b) than cried her baby
(c) than her baby started crying    
(d) No improvement

Answer: c

2. He rebuked Ram and I for our dereliction to duty.
(a) I and Ram                         
(b) Ram and me
(c) Ram and my                     
(d) No improvement

Answer: b

3. Besides we, everyone is capable of doing this work.
(a) Besides our                     
(b) Beside we
(c) Besides us                       
(d) No improvement


Answer: c

4. He interrogated me that how I had accumulated so much wealth
(a) how I had                        
(b) that I had
(c) how that I had                 
(d) No improvement


Answer: a

5. He is braver and more talented than us.
(a) talented than we are          
(b) more talented us
(c) more talented than we      
(d) No improvement


Answer: c

6. We would have won the match if he would have played sensibly.
(a) if he had played               
(b) had he of played
(c) had he played                  
(d) No improvement


Answer: a

7. Neither of the suggestion is really worth accepting.
(a) Neither of the suggestions    
(b) Neither suggestions
(c) None of the suggestion         
(d) No improvement

Answer: a

8. Everyone of members expressed their opinion.
(a) expressed his opinion       
(b) expressed him opinion
(c) expressed their opinion      
(d) No improvement

Answer: a

9. Much has happened since he has started his shop in the city.
(a) since he started             
(b) since he will start
(c) since he starts                
(d) No improvement

Answer: a

10. I am high inspired by his preservence and intelligence.
(a) I am highly inspiring         
(b) I inspired highly am
(c) I am highly inspired          
(d) No improvement


Answer: c
11.Hardly Ram had opened the question paper when he went blank.
(a) Hardly opened Ram had            
(b) Hardly had Ram opened
(c) Hardly did Ram opened            
(d) No improvement

Answer: b 

12.The more time we waste, the little options we have in the exams.
(a) the less options             
(b) the few options
(c) the fewer options          
(d) No improvement

Answer: c 

13.They will not do the work unless you do not tell them to do so.
(a) lest you tell                    
(b) unless you tell
(c) if you tell                       
(d) No improvement

Answer: b 

14.One of my friends has able, competent and bravery.
(a) able, competent and brave
(b) able, competence and bravery
(c) ability, bravery and competence
(d) No improvement

Answer: a

15.Owing to his negligent, he failed to complete the assignment in time.
(a) Owing to his negligence
(b) Owing to neglect
(c) Due to his negligent
(d) No improvement

Answer: a

16. The HR department plays such a crucial role in the organization.
(a) so crucially
(b) mostly crucial
(c) much crucial
(d) No Improvement

Answer: d

17. He tried hardly and that led to his success.
(a) Hardly had he tried
(b) Had he tried hardly
(c) He had tried hard
(c) No Improvement

Answer: c

18. He cordially enquired how was my health.
(a) my health was
(c) my health had
(c) my health is
(d) No Improvement

Answer: a

19. They had not been sympathetic to the poor.
(a) being sympathetic
(b) been sympathized by
(c) sympathetic
(d) No Improvement
Answer:d


20. We have been look forward to the arrival for the new machinery for two weeks.
(a) looked forward for
(b) looked forward at
(c) looking forward to
(d) No improvement

Answer: c

21. Problems faced by the common man can be classified by several categories.
(a) will be classified by
(b) can be classified into
(c) will be classified between
(d) No improvement

Answer: b

22. The issues were so complicated that they could hardly be resolved in such a limited time.
(a) were hardly to resolve
(b) could resolve hardly
(c) Were being hardly resolved
(d) No Improvement

Answer: d

23. We are quite sure that he will have proved his merit in any forthcoming competition.
(a) will have to prove
(b) will be prove
(c) will prove
(d) No Improvement

Answer: c

24. He suffered only because of his impolitely behaviour.
(a) behaviour was impolite
(b) behaved impoliteness
(c) behavioural impolite
(d) No improvement

Answer:c

25. It has become a fashion to talk about exercise restraint on anything and everything.
(a) restraining exercises
(b) exercising without restrain
(c) exercise without restrain
(d) No improvement


Answer: c








Sentence Improvement Practice Questions Set1 Sentence Improvement Practice Questions Set1 Reviewed by Admin on 1:23:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.