List of Expected GK Questions from Rio Olympics 2016 for SSC CGL 2016 tier 1

Note: To Get www.qmaths.in instant updates in Mobile/Desktop, Subscribe to our Notification by Clicking the Red Bell Button at Lower Right Side of your screen. (For Google Chrome and Mozilla browser only).

List of Expected GK Questions from Rio Olympics 2016


1. Which is the host country of 31 st edition of Summer Olympics?
Answer: Brazil
2. How many countries participated in the Rio Olympics 2016?
Answer: 207
3. How many sporting disciplines were held during the Summer Olympics 2016?
Answer: 42
4. What is the theme and motto of 31 st Summer Olympics?
Answer: World Peace and Environment is the theme and A New World is the motto
5. Name the Mascot of Rio Olympics 2016?
Answer: Vinicius
6. Who is the Indian Flag Bearer at the opening ceremony of 31 st summer Olympics on 5th August, 2016?
Answer: AbhinavBindra (Shooting)
7. Who is the first Indian medallist at Rio Olympics?
Answer: Sakshi Malik (Bronze, 58 Kg Freestyle Wrestling)
8. Who is the first Indian Woman to win a Silver medal and the first Indian shuttler to reach the Final?
Answer: PV Sindhu(Silver, Women's Single Badminton)
9. How many Indian Athletes participated in 31 st Summer Olympics, Brazil?
Answer: 117
10. Which is the Largest Olympic Team of 2016 Rio Olympics?
Answer: USA (554 athletes)
11. Which is the Smallest Olympic Team of 2016 Rio Olympics?
Answer: South Pacific Nation of Tuvalu (1 athletes)
12. Who won the first Gold Medal at Rio Olympic?
Answer: Virginia Thrasher (Women's 10 meter air rifle, USA)
13. Name the athlete who won highest Individual Medal at Rio 2016?
Answer: Michael Phelps (Swimmer) (6 Medals: Gold- 5, Silver-1, USA)
14. The countries who won their first-ever medal at Olympics were
Answer: Fiji, Jordan and Kosovo all of them claimed gold
15. Which country topped the medal tally at Rio Olympics 2016?
Answer: USA (46 Gold, 37 Silver and 38 Bronze)
16. Who is the Youngest athlete of 2016 Rio Olympics?
Answer: Meet Gaurika Singh (13-Year Old, Swimmer, Nepal)
17. Who is the Youngestathlete to win Gold Medal?
Answer: RenQian (15-Year Old, Women's 10m Platform Diving Event)
18. What are the New Sports Events at Rio Olympics 2016?
Answer: Golf, Rugby
19. Who is the India's Flag-bearer at Closing Ceremony at Summer Olympics 2016?
Answer: Sakshi Malik
20. Headquarter of Indian Olympic Association (IOA) is located at
Answer: New Delhi
21. Who is the President of Indian Olympic Association (IOA)?
Answer: NarayanaRamachandran
22. Who is the General Secretary of Indian Olympic Association (IOA)?
Answer: Rajeev Mehta
23. In which stadium the Opening & Closing Ceremony of 31 st Rio Olympics held?
Answer: MaracanĂ£ Stadium, Rio de Janeiro, Brazil
24. Headquarter of International Olympic Committee (IOC) is located at
Answer: Lausanne, Switzerland
25. Who is the President of International Olympic Committee (IOC)?
Answer: Thomas Ba
Click Here to Join SSC CGL 2017 Preparation Group on Facebook





List of Expected GK Questions from Rio Olympics 2016 for SSC CGL 2016 tier 1 List of Expected GK Questions from Rio Olympics 2016 for SSC CGL 2016 tier 1 Reviewed by Admin on 9:16:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.