SSC CGL 2016 Tier-1 Questions asked on 28-08-2016 (Evening Shift)

Note: To Get www.qmaths.in instant updates in Mobile/Desktop, Subscribe to our Notification by Clicking the Red Bell Button at Lower Right Side of your screen. (For Google Chrome and Mozilla browser only).
Hello Friends,

In this post we are sharing some of the questions asked in SSC CGL 2016 Tier 1 exam on 28 August 2016 Evening Shift.


Evening Shift: (Memory Based)

1. Ice packed in saw dust does not melt quickly. Why?
Ans: aw dust is a bad conductor of heat and protects the ice from the external heat and hence from melting away quickly
2. Name of the point in the orbit of a planet, asteroid, or comet at which it is furthest from the sun is __________.
Ans: Aphelion
3. Great Barrier Reef is located in which ocean?
Ans: Pacific Ocean
4. Pulitzer Prize is given in which filed?
Ans: Journalism
5. Mahabalipuram Temple is also known as?
Ans: Mamallapuram (Shore Temple in Tamilndu
6. Who elected as first women President of Nepal?
Ans: Bidhya Devi Bhandari
7. Who is the first women Speaker of Lok Sabha?
Ans: Meira Kumar
10. BC Roy award is given in which field?
Ans: Medicine
11. Bio gas is used for ________ ?
Ans: cooking
12. Which is not described in the constitution?
Ans: Planning Commission
13. Who is the winner of Wimbledon Women’s single Title 2016?
Ans: Serena Williams
14. Commercial bank give loan to which sector?
Ans: Priority Sector
15. Reason of light reflection?
Ans: Reflection happens at the interface between two mediums with significantly different properties.
16. Rann of Kutch is famous for?
Ans: seasonal salt marsh
17. Which layer of the Earth’s atmosphere contains the ozone layer?
Ans: Stratosphere
18. Azolla is used in ___________?
Ans: Rice Cultivation


Sharing is Caring....
Click Here to Join SSC CGL 2017 Preparation Group on Facebook





SSC CGL 2016 Tier-1 Questions asked on 28-08-2016 (Evening Shift) SSC CGL 2016 Tier-1 Questions asked on 28-08-2016 (Evening Shift) Reviewed by Admin on 8:52:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.