SSC CGL 2016 GK-GA Questions asked on 31-08-16 (All Shifts)

Hello Friends,


Today (31 August 2016) was Day 5 and  SSC Has conducted SSC CGL (2016) Exam. In this post we are sharing some of the questions asked in this exam at various shifts (Morning shift Afternoon shift and Evening shift). (ALL Three Shifts)




Shift I (Morning Shift) Questions asked in SSC CGL 2016 tier 1 (31-08-2016)



1. India shares longest International border with?
Ans. Bangladesh

2. CK Naidu trophy associated with which sports?
Ans. Cricket

3. FAST telescope installed in?
Ans. CHINA

4. Highest gallantry award of peace?
Ans. Ashok Chakra

5. India’s first carbon free state?
Ans. Himachal Pradesh

6. People of Indus valley used to worship?
Ans. Mother Goddess

7. Kovvada nuclear plant proposed to be set up in?
Ans. Andhra Pradesh

8. Polio caused due to?
Ans. virus

9. Energy travels from Sun to earth through?
Ans. radiation

10. In IT failure of Kernel means?
Ans.

11. Barren Island volcano is located in the?
Ans. Andaman Sea

12. India’s volcano is at?
Ans.


Shift II (Afternoon Shift) Questions asked in SSC CGL 2016 tier 1 (31-08-2016)




1. Pellagra & Scurvy diseases caused due to deficiency of?
Ans.

2. Longest islands is?
Ans
.
3. Indira Goswami who got Jnanpith Award for which language?
Ans. Assamese 

4. Nitric acid doesn’t react with (copper, iron, zinc or gold)
Ans.

5. Nanda Peak in which state?
Ans. 

6. World Bank accepts monitor from?
Ans.

7. Evaporation after high temperatures is followed by which kind of rainfall?
Ans.

8. Electric heater consists of which metal?
Ans.

9. Which committee under the Estimates Committee of Parliament is also called ‘twin sisters’? 
Ans. Public Accounts Committee

10. Finance commission was set up by ?
Ans. 

11. Which curve shows the relationship between unemployment and rate of interest?
Ans. 

12. Under which Governor General was English education first brought to India?
Ans. Lord Macaulay



Shift III (Evening Shift) Questions asked in SSC CGL 2016 tier 1 (31-08-2016)


1. 1st commonwealth games 1930 held in country?
Ans. Canada

2. Formic acid produced by?
Ans. red ants

3. which city is called queen of Adriatic sea?
Ans. Venice

4. First french factory established in India at?
Ans. Surat, Masulipatam

5. Father of Macro Economics?
Ans. J.M. Keynes

6. Jawaharlal Nehru award in the field of?
Ans. international understanding

7. Virus in a program duplicates by the process?
Ans.

8. Excess production of red blood cells leads to disease?
Ans.

9. First chancellor of Jamia Milia Islamic university?
Ans.

10. The term *tanka* introduced by which emperor?
Ans. Iltutmish

11. Continental shelf- def was given. Term was to be chosen?
Ans.

12. Leading producer of cocoa?
Ans.

13. Tanka silver coin introduced by?
Ans.

14. Spring balance works on the principle of?
Ans.

15. Queen of Adriatic sea?
Ans.

16. Anemometer measures?
Ans.

17. Excess production of red blood cells leads to disease?
Ans.

18. Most reactive phosphorus type?
Ans. white phosphorus

19. Who issued silver coins?
Ans.

20. Zubin Mehta related to which field?
Ans. music

21. Patrons of Sangam literature?
Ans.

Source
Sharing is Caring...







SSC CGL 2016 GK-GA Questions asked on 31-08-16 (All Shifts) SSC CGL 2016 GK-GA Questions asked on 31-08-16 (All Shifts) Reviewed by Admin on 10:01:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.