Practice Questions on Fill in the blanks for ssc cgl exam Tier 2 set 4

Note: To Get www.qmaths.in instant updates in Mobile/Desktop, Subscribe to our Notification by Clicking the Red Bell Button at Lower Right Side of your screen. (For Google Chrome and Mozilla browser only).

Practice Questions on Fill in the blanks For SSC CGL Exam tier 2 (Grammar-based)
SET-4


Directions: In the following Questions sentences given with Blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of four.

1 He travelled all______the world when he was eighty years old

(A) in

(B) over

(C)with

(D) of

2 Dr Sharma concluded his Speech______stressing on Buddha’s teachings of the importance of charity

(A) by

(B) with

(C) at

(D) in


3 Shivaji Maharaj fought______ every kind of aggression

(A) against

(B) to

(C) with

(D) at

4 Don’t depend______ others; you must stand on your own feet

(A) upon

(B) on

(C) to

(D) for

5 Our life promises a lot_____ pleasure and we must learn to enjoy it

(A) with

(B) for

(C) of

(D) at

6 There is something wonderful______ him

(A) of

(B) about

(C) for

(D) inside

7 When will you hand______your assignment ?

(A) in

(B) back

(C) down

(D) into

8 ______you leave now, you will be late

(A) Until

(B) Till

(C) Unless

(D) Although

9 ______she is clever, she often makes mistakes

(A) Despite

(B) Since

(C) Although

(D) Yet

10 How did these things come______?

(A) about

(B) into

(C) at

(D) down

11 He knows French and German_____Russian

(A) beside

(B) besides

(C) aside

(D) except

12 The Prime Minister of England called ______the President of America

(A) in

(B) out

(C) on

(D) at

13 He drove from Maharashtra______ Karnataka without stopping to rest

(A) Is

(B) to

(C) into

(D) towards

14 I have brought you some books______you to examine

(A) to

(B) for

(C) with

(D) over

15 We have talked a lot ; now let us______to work

(A) get down

(B) set off

(C) take off

(D) sit up

16 Today students should be reconciled______the way things are changing

(A) with

(B) to

(C) for

(D) at

17 Did the boys turn ______for football practice?

(A) up

(B) on

(C) back

(D) in

18 The fireman managed to put______the fire

(l) away

(B) down

(C) out

(D) off

19 The pupil was asked to write______his name on the front page of the exercise book

(A) back

(B) in

(C) down

(D) about

20 The teacher found many mistakes in my composition, when she went______it

(A) into

(B) about

(C) for

(D) through

21 The sparrows took no______ the bread

(A) notice of

(B) notice about

(C) notice from

(D) notice to

22 He shows great ability______Mathematics

(A) at

(B) for

(C) about

(D) in

23 She has been supporting her family______ her husband’s death

(A) on

(B) at

(C)from

(D) since

24 The telephone kept ______ringing, but no one attended

(A) off

(B) on

(C) up

(D) up with

25 She is sad, because her father turned______her reuest

(A) up

(B) off

(C) out

(D) down

26 You should not confide______ stranger

(A)in

(B) to

(C) with

(D) by

27 Poets have compared this world______ a stage

(A) with

(B) to

(C) by

(D)on

28 I prevailed ______him to contest the election

(A) on

(B) off

(C) over

(D) of

29 The headmaster congratulated Rajan ______ getting the merit scholarship

(A) for

(B)about

(C)with

(D)on

30 Smallpox has been eradicated______India

(A) From

(B) about

(C) within

(D) out of


ANSWER KEY


Q NO Key Q NO Key Q NO Key
1 B 11 B 21 A
2 A 12 C 22 D
3 A 13 B 23 D
4 B 14 B 24 B
5 C 15 A 25 D
6 B 16 B 26 B
7 A 17 A 27 A
8 C 18 C 28 D
9 C 19 C 29 A
10 A 20 D 30 A
Click Here to Join SSC CGL 2017 Preparation Group on Facebook





Practice Questions on Fill in the blanks for ssc cgl exam Tier 2 set 4 Practice Questions on Fill in the blanks for ssc cgl exam Tier 2  set 4 Reviewed by Admin on 11:31:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.