Error Detection / Spotting Error

Error detection / spotting error practice Questions for SSC CGL exam


1. Although it was hot (A)/but Mohan was wearing (B)/ a woolen suit. (C)/No error. (D).
2. We were all very happy (A)/at Mr. Khurana being awarded (B)/the Nobel Prize. (C)/No
error. (D).
3. The Bible preaches (A)/that we should (B)/love each other. (C)/No error. (D).
4. I saw him leaning over the wall (A)/with a cigarette (B)/between his lips. (C)/No error. (D).

5. The matter has been discussed (A)/both in the press (B)/and the platform. (C)/No error. (D).
6. Pratibha Patil (A)/is elected (B)/the President of India. (C)/No error. (D).
7. Because it rained (A)/in torrents (B)/therefore, there were heavy floods. (C)/No error. (D).
8. Not only he beat me (A)/but (B)/abused me also. (C)/No error. (D).
9. I never have (A)/and will never disobey (B)/my elders. (C)/No error. (D).
10. One must put it (A)/in exactly the right place (B)/in relation with the other words. (C)/No
error. (D).
11. He never goes (A)/in an arrow’s flight’ (B)/of her. (C)/No error. (D).
12. Good night! (A)/I am very glad to see (B)/you again after along time. (C)/No error. (D).
13. I asked him (A)/that why he was (B)/beating about the bush. (C)/No error. (D).
14. Intelligent people (A)/always avail of (B)/the opportunity. (C)/No error. (D).
15. Money has become (A)/modern God (B)/which every man is hankering. (C)/No error. (D).
16. The patient died (A)/before (B)/the doctor arrived. (C)/No error. (D).
17. Each of these books (A)/are very useful (B)/to college students. (C)/N error. (D).
18. She is more beautiful (A)/than (B)/anyone of her two sisters. (C)/No eroor. (D).
19. He is the same man (A)/who has helped us (B)/in our work. (C)/No error. (D).
20. He was taking exercise for three hours (A)/before he (B)/was called by his father. (C)/No
error. (D).
21. He sat in darkness (A)/for the light (B)/went out. (C)/No error. (D).
22. He as well they (A)/were here (B)/for their dinner. (C)/No error. (D).
23. He was very(A)/fond of her;(B)/he thought of marrying her more than once.(C)/No error.
(D).
24. This institution was set up in memory of Alfred (A)/who was (B)/by accident shot by his son.
(C)/No error. (D).
25. Due to carelessness, (A)/he failed (B)/in the examination. (C)/No error. (D).
26. Everyone says (A)/that his folly has brought (B)/his ruins. (C)/No error. (D).
27. The Indian farmers have been reeling (A)/under the weight of poverty (B)/since time
immemorial. (C)/No error. (D).
28. I do not see a fun (A)/in (B)/practical joking. (C)/No error. (D).
29. He showed courage (A)/worthy of (B)/an older man. (C)/No error. (D).
30. No less than fifty dacoits (A)/were killed (B)/in an encounter with the police. (C)/No error.
(D).
31. He is the kindest (A)/and (B)/generous man. (C)/No error. (D).
32. I work much (A)/on Sundays (B)/than on other days. (C)/No error. (D).
For more free Study Material, Mock Test Papers, Audio & Video Tutorials and ssc news visit
www.ssc-cgl2014.in
For latest update on our website like us on facebook – www.facebook.com/cgl.ssc2014
33. Kalidas is greater (A)/than any dramatist (B)/of the world. (C)/No error. (D).
34. No country of the world (A)/is as beautiful as (B)/India. (C)/No error. (D).
35. I am too glad (A)/to see you looking (B)/well today. (C)/No error. (D).
36. It is too long (A)/a journey (B)/to make in one day. (C)/No error. (D).
37. I declared (A)/that all will go wrong (B)/without her. (C)/No error. (D).
38. I respect him (A)/as (B)/he is my father. (C)/No error. (D).
39. Make hay (A)/when (B)/the sun shines. (C)/No error. (D).
40. No sooner does he see his mother (A)/when (B)/he touches her feet. (C)/No error. (D).
41. Hardly had he stepped out (A)/than (B)/it started raining heavily. (C)/No error. (D).
42. I believe that the persons engaged in the teaching line (A)/are doing (B)/the best services to
the nation. (C)/No error. (D).
43. Work hard (A)/lest (B)/you may not fail. (C)/No error. (D).
44. I have come to the final conclusion (A)/that students should not take part (B)/in politics.
(C)/No error. (D).
45. The police would not allow (A)/anyone (B)/to enter into the hall (C)/No error. (D).
46. He came on (A)/a very interesting advertisement (B)/in the newspaper. (C)/No error. (D).
47. The manager brought forward (A)/his many arguments (B)/in support of his scheme. (C)/No
error. (D).
48. When she parted with her parents, (A)/there were tears (B)/in her eyes. (C)/No error. (D).
49. I will stand by you (A)/in (B)/thick and thin. (C)/No error. (D).
50. Many people go without (A)/two square meal (B)/in India. (C)/No error. (D).
51. You can hang the picture (A)/wherever (B)/you will like. (C)/No error. (D).
52. Had you been to Kolkata, (A)/I would also go (B)/with you. (C)/No error. (D).
53. I liked to see the newspaper (A)/as soon as (B)/you have seen it. (C)/No error. (D).
54. Had you worked hard in time, (A)/you would certainly succeed (B)/in the examination.
(C)/No error. (D).
55. He ran so fastly (A)/that he was able to overtake (B)/the escaping thief. (C)/No error. (D).
56. The two friends were (A)/hand and glove (B)/with each other. (C)/No error. (D).
57. I must admit (A)/that I do not feel quite in home (B)/in your company. (C)/No error. (D).
58. The speaker would have cut a sorry figure (A)/if he did not come (B)/well prepared. (C)/No
error. (D).
59. I would overpower the thief (A)/if he had not jumped (B)/over the wall. (C)/No error. (D).
60. We cannot take the politicians seriously (A)/because they blow hot and cold (B)/in the
same breath. (C)/No error. (D).
61. India and Pakistan have always been (A)/at loggerheads (B)/with one another on the
Kashmir issue. (C)/No error. (D).
62. The division of their father’s property (A)/proved an apple of discord (B)/among the two
brothers. (C)/No error. (D).
63. The alleged murderer of the innocent children (A)/are stillat large in (B)/spite of the best
efforts of the police. (C)/No error. (D).
64. You will get (A)/the right of vote (B)/when you come of age. (C)/No error. (D).
65. The question of NPT (A)/is still (B)/hanging in the fire. (C)/No error. (D).
66. He keeps himself (A)/abreast with (B)/what is happening in the world. (C)/No error. (D).
67. It is no use learning by wrote (A)/any phrase (B)/which you do not understand. (C)/No
error. (D).
68. Can you lain aside (A)/your work for some time (B)/to talk to me? (C)/No error. (D).
69. He talks (A)/as if (B)/he was my boss. (C)/No error. (D).
70. If he will apologize, (A)/he will (B)/be excused. (C)/No error. (D).
71. I shall be very angry (A)/if you will break (B)/any more plates. (C)/No error. (D).
72. Much of your success and prosperity in life (A)/depend upon (B)/your own efforts. (C)/No
error. (D).
73. Many a men have fallen (A)/a victim(B)/to his temptation. (C)/No error. (D).
74. I who is (A)/at your service (B)/ should not be ignored. (C)/No error. (D).
75 Most children remain (A) at school (B) at the age of six and sixteen. (C)/No error. (D).
76. I saw the teacher sitting (A)/ on a desk (B)/ in the class. (C)/No error. (D).
77. I revenged on Subhash (A)/ for the wrong (B)/he had done to me. (C)/No error. (D).
78. The Times of India (A)/has the largest circulation (B)/of any daily paper. (C)/No error. (D).
79. He is (A)/the most ablest man (B)/of the town. (C)/No error. (D).
80. The thief was arrested (A)/and his pockets (B)/searched. (C)/No error. (D).
81. The patient will die (A)/before (B)/the doctor comes. (C)/No error. (D).
82. The young man (A)/refused (B)/having stolen the watch. (C)/No error. (D).
83. She met me five days ago (A)/but she never told me (B)/about her father’s death. (C)/No
error. (D).
84. This room is (A)/too much small (B)/for six persons. (C)/No error. (D).
85. Why should the rich (A)/look down (B)/the poor. (C)/No error. (D).
86. This pen is (A)/as bad (B)/if not worse than that. (C)/No error. (D).
87. There are six hundred seventy (A)/students (B)/in our college. (C)/No error. (D).
88. Although I have the work with me (A)/yet (B)/I will not submit it to the office. (C)/No error.
(D).
89. Tilak and Sudha’s books (A)/are (B)/worth praising. (C)/No error. (D).
90. Not only the principal (A)/but also the students (B)/was playing. (C)/No error. (D).
91. These news were broadcasted (A)/from All India Radio (B)/only yesterday. (C)/No error. (D).
92. Both Mohan (A)/as well as Sohan (B)/are intelligent. (C)/No error. (D).
93. The murderer (A)/was ordered (B)/to be hanged by the judge. (C)/No error. (D).
94. Chand loved Sangeeta more than anything alse in the world (A)/and wanted to marry her
(B)/several times. (C)/No error. (D).
95. All (A)/his family members (B)/are settled in Europe. (C)/No error. (D).
96. He has written (A)/an autobiography (B)/of his father. (C)/No error. (D).
97. I saw the tigress was weak (A)/and was badly wounded (B)/but still she runs fast. (C)/No
error. (D).
98. Unless you do not (A)/labour hard, (B)/you will not pass. (C)/No error. (D).
99. She is more beautiful (A)/but not so intelligent (B)/as her sister. (C)/No error. (D).
100. What to speak of English (A)/he cannot read even (B)/Hindi. (C)/No error. (D).
101. I don’t suppose (A)/ anyone will volunteer. (B)/ Will they ?(C)/ No error (D)
102. I am (A)/ looking forward for (B)/ the day of my wedding (C)/ No error (D)
103. “Cant you cope up (A)/ with all this (B)/ work ?” he asked. (C)/ No error (D)
104. He served as President (A)/ of the Lions Club (B)/ since fifteen years (C)/ No error(D)
105. That was (A)/ the most unique opportunity (B)/ he got in his life (C)/ No error (D)
106. There is (A)/ no place for you (B)/ in this compartment (C)/ No error (D)
107. Mother Teresa asked a place (A) / where she and her workers (B) / could care for the poor people always(C) / No error (D)
108. Shelley is (A) / superior than Byron (B) / in his vision of democracy (C) / No error (D)
109. When at last (A)/ we got to the theatre (B)/ the much publicized programme by the Bollywood stars was begun (C)/No error (D)
110. Several prominent figures (A)/ involved in the scandal are required to (B)/ appear to the investigation committee (C)/No error (D)
ANSWERS
1. (B) 2. (D) 3. (C) 4. (A)  5. (C) 6. (B) 7. (C) 8. (A) 9. (A) 10. (C)
11. (B) 12. (A)  13. (B) 14. (B) 15. (C) 16. (A) 17. (B) 18. (C) 19. (B) 20. (A)
21. (C) 22. (B) 23. (C)  24. (C) 25. (A) 26. (B)  27. (C) 28. (A) 29. (C) 30. (A)
31. (C) 32. (A) 33. (B) 34. (A) 35. (A) 36. (D) 37. (B) 38. (B) 39. (B) 40. (B)
41. (B) 42. (A) 43. (C) 44. (A)  45. (C) 46. (A)  47. (B) 48. (A) 49. (B) 50. (B)
51. (C) 52. (B) 53. (C) 54. (B) 55. (A) 56. (D) 57. (B) 58. (B) 59. (A) 60. (D)
61. (C) 62. (C) 63. (B) 64. (B) 65. (C) 66. (B) 67. (A) 68. (A) 69. (C) 70. (A)
71. (B) 72. (B) 73. (A) 74. (A) 75. (C) 76. (B) 77. (A) 78. (C) 79. (B) 80. (C)
81. (A) 82. (B) 83. (B) 84. (B) 85. (B) 86. (B) 87. (A) 88. (A) 89. (A) 90. (C)
91. (A) 92. (B) 93. (C) 94. (B) 95. (B) 96. (B) 97. (C)  98. (A) 99. (A) 100. (A)
101.(D)  102.(B) 103.(D) 104.(C) 105.(B) 106.(B) 107.(A) 108.(B) 109.(C) 110.(C)









Error Detection / Spotting Error Error Detection / Spotting Error Reviewed by Admin on 4:15:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.