Spelling Rules Practice Questions

Spelling Test Practice Questions

DIRECTIONS: (Qs. 1-143) Choose the correct spelling of the
given word..

1. (a) Efflorascence (b) Efflorescence
(c) Efllorescence (d) Eflorescence

2. (a) Aliennate (b) Allienate
(c) Alienate (d) Alienatte


3. (a) Forefiet (b) Forefeit
(c) Forfeit (d) Forfiet

4. (a) Comemorate (b) Commemmorate
(c) Momemmorate (d) Commemorate

5. (a) Exampli (b) Exampel
(c) Example (d) Exampal

6. (a) Psychology (b) Sycology
(c) Psykology (d) Sychology

7. (a) Accessible (b) Accesibel
(c) Accessible (d) Acessible

8. (a) Tresspass (b) Trespass
(c) Tresspas (d) Trespas

9. (a) Argumant (b) Arguemant
(c) Argument (d) Arguement

10. (a) Aproched (b) Aproached
(c) Appraoched (d) Approached

11. (a) Comentry (b) Commentry
(c) Commentery (d) Commentary

12. (a) Coimmision (b) Comision
(c) Comission (d) Commision

13. (a) Guerila (b) Gurilla
(c) Gorila (d) Gorilla

14. (a) Pasanger (b) Pessenger
(c) Pesanger (d) Passenger

15. (a) Tariff (b) Tarriff
(c) Tarif (d) Tarrif

16. (a) Jewelery (b) Jewellry
(c) Jwellry (d) Jewellery

17. (a) Grametic (b) Grammetic
(c) Grammatic (d) Gramatic

18. (a) Blisfull (b) Blissful
(c) Blisful (d) Blissfull

19. (a) Embarasment (b) Embarassment
(c) Embarrasment (d) Embarrassment

20. (a) Sattellite (b) Satellite
(c) Sattelite (d) Satelite

21. (a) Ocasion (b) Ocassion
(c) Occasion (d) Occassion

22. (a) Posesion (b) Possession
(c) Posession (d) Possesion

23. (a) Greivance (b) Greievance
(c) Griveance (d) Grievance

24. (a) Beligrent (b) Beligerent
(c) Belligrent (d) Belligerent

25. (a) Coruppt (b) Curropt
(c) Corrupt (d) Currupt

26. (a) Dielectic (b) Deallectic
(c) Dilectic (d) Dialectic

27. (a) Achievment (b) Acheivment
(c) Achievement (d) Achevement

28. (a) Coreander (b) Coriander
(c) Coriandar (d) Coreandor

29. (a) Bouquete (b) Bouquet
(c) Boquet (d) Bouquette

30. (a) Translucent (b) Translusent
(c) Transluscent (d) Tranclucent

31. (a) Hetrogenous (b) Hetrogeneous
(c) Heterogenous (d) Heterogeneous

32. (a) Foreigner (b) Forienor
(c) Foriegnor (d) Foreiner

33. (a) Addultration (b) Adultration
(c) Addulteration (d) Adulteration

34. (a) Gorgette (b) Georgette
(c) Gorgete (d) Georget

35. (a) Examplary (b) Exemplary
(c) Examplery (d) Exemplery

36. (a) Sobotage (b) Sobbotage
(c) Sobotaze (d) Sabatage

37. (a) Colaboration (b) Collaberation
(c) Colaberation (d) Collaboration

38. (a) Exagerate (b) Exadgerate
(c) Exaggerate (d) Exeggerate

39. (a) Acurrate (b) Accurate
(c) Acurate (d) Accuratte

40. (a) Buisness (b) Bussiness
(c) Business (d) Buisiness

41. (a) Forecast (b) Forcaust
(c) Forcast (d) Forecaste

42. (a) Liesure (b) Leisure
(c) Leasure (d) Lesiure

43. (a) Colliberation (b) Calliberation
(c) Callibration (d) Calibration

44. (a) Adviceable (b) Advisable
(c) Advicable (d) Adviseable

45. (a) Interegnum (b) Intrenum
(c) Interregnum (d) Interregnim

46. (a) Aforstation (b) Aforestation
(c) Afforstation (d) Afforestation

47. (a) Entreprenuer (b) Entrepraneur
(c) Entrapreneur (d) Entrepreneur

48. (a) Harasment (b) Harassment
(c) Harrassment (d) Harrasment

49. (a) Perseverance (b) Preservarance
(c) Preseverence (d) Preserverence

50. (a) Sovereignty (b) Soveriegnty
(c) Sovereignity (d) Soveriegnity

51. (a) Receding (b) Receeding
(c) Reeceding (d) Recedeing

52. (a) Illusteous (b) Illistrious
(c) Ilustrious (d) Ilustrious

53. (a) Skillful (b) Skillfull
(c) Skilful (d) Skilfull

54. (a) Septaganarian (b) Septagenarian
(c) Septuaganarian (d) Septuagenarian

55. (a) Pitiaeble (b) Pitiable
(c) Pitiaable (d) Pitiabale

56. (a) Incumbent (b) Incumbant
(c) Incambant (d) Incambent

57. (a) Budgetary (b) Budgetry
(c) Budgetery (d) Bugetary

58. (a) Paralelled (b) Parallelled
(c) Paralleled (d) Parralleled

59. (a) Arangement (b) Arrangement
(c) Arrangment (d) Arangement

60. (a) Cemetry (b) Cemetery
(c) Cemetary (d) Cemmetery

61. (a) Vetniary (b) Vetarinary
(c) Veteninary (d) Veterinary

62. (a) Lauriate (b) Laureat
(c) Laureate (d) Lauriat

63. (a) Comander (b) Commander
(c) Commandor (d) Comandar

64. (a) Tranquillity (b) Trenquillity
(c) Trenquility (d) Tranquility

65. (a) Alitration (b) Alliteration
(c) Alitration (d) Aliteration

66. (a) Chaufer (b) Chauffer
(c) Chaufeur (d) Chauffeur

67. (a) Remunaration (b) Ramunration
(c) Remeuneration (d) Remuneration

68. (a) Coitment (b) Comittment
(c) Committment (d) Commitment

69. (a) Fullfil (b) Fulfil
(c) Fulfill (d) Fullfill

70. (a) Genelogy (b) Genealogy
(c) Geneology (d) Genalogy

71. (a) Defendant (b) Defendent
(c) Defandent (d) Defandant

72. (a) Recommand (b) Recommend
(c) Reccomend (d) Recomend

73. (a) Varstile (b) Verstile
(c) Versatile (d) Vorstyle

74. (a) Correspondant (b) Corraspondent
(c) Corraspondant (d) Correspondent

75. (a) Finnancer (b) Financier
(c) Financer (d) Financeir

76. (a) Etiquete (b) Etiquette
(c) Ettiquete (d) Ettiquette

77. (a) Overlapped (b) Overlaped
(c) Overleped (d) Overelaped

78. (a) Necessary (b) Necesarry
(c) Necesary (d) Neccessary

79. (a) Inocculate (b) Inoculate
(c) Innoculate (d) Innocculate

80. (a) Benefeted (b) Benifited
(c) Benefitted (d) Benifitted

81. (a) Supreintendent (b) Superintendent
(c) Suprintendent (d) Supereintendent

82. (a) Temparament (b) Temprament
(c) Temperament (d) Temperamant

83. (a) Homeopathy (b) Homoepathy
(c) Homiopathy (d) Homoeopathy

84. (a) Numrator (b) Numerator
(c) Numerater (d) Numrater

85. (a) Ommission (b) Omision
(c) Omission (d) Ommision

86. (a) Mountaineous (b) Mountaneous
(c) Mountainous (d) Mountanous

87. (a) Giraf (b) Gerraffe
(c) Geraff (d) Giraffe

88. (a) Legendary (b) Legendery
(c) Legendry (d) Legandery

89. (a) Aquaintence (b) Acquaintance
(c) Aquaintance (d) Acquaintence

90. (a) Arodrome (b) Airodrome
(c) Aerodrom (d) Aerodrome

91. (a) Forein (b) Fariegn
(c) Foriegn (d) Foreign

92. (a) Aprentic (b) Aperentic
(c) Apprentic (d) Apperentice

93. (a) Indigenous (b) Indigenuous
(c) Indiginous (d) Indeginuous

94. (a) Coleagu (b) Colleagu
(c) Coleague (d) Colleague

95. (a) Lieutinant (b) Lieutenant
(c) Leutenant (d) Liutenant

96. (a) Paralelogram (b) Paralellogram
(c) Parallelogram (d) Parallellogram

97. (a) Corigendum (b) Coridgendum
(c) Corrigendum (d) Corridgendum

98. (a) Prevalent (b) Prevalent
(c) Prevelant (d) Prevelent

99. (a) Milennium (b) Millenium
(c) Millennium (d) Milenium

100. (a) Acomodation (b) Accomodation
(c) Acommodation (d) Accommodation

101. (a) Inimitable (b) Innimatible
(c) Inimitible (d) Inimmitable

102. (a) Refrigerator (b) Refriderater
(c) Refridgerator (d) Referigerator

103. (a) Apallation (b) Appellation
(c) Appelation (d) Appallation

104. (a) Catlogg (b) Catlog
(c) Catlogue (d) Catalogue

105. (a) Obssesion (b) Obssession
(c) Obsession (d) Obsessien

106. (a) Alottee (b) Allotee
(c) Alotte (d) Allottee

107. (a) Seperable (b) Separable
(c) Saperable (d) Saparable

108. (a) Hindrence (b) Hindrance
(c) Hinderence (d) Hinderance

109. (a) Proprietry (b) Propriatory
(c) Proprietary (d) Proprietory

110. (a) Strategam (b) Strategem
(c) Stratagem (d) Stratagam

111. (a) Reharsal (b) Rehersal
(c) Rehearsal (d) Rehearsel

112. (a) Cancelation (b) Cancelletion
(c) Cancellation (d) Cancellasion

113. (a) Assasination (b) Asasination
(c) Assassination (d) Asassination

114. (a) Millonare (b) Millionaire
(c) Millionare (d) Millonaire

115. (a) Draut (b) Drout
(c) Drougt (d) Drought

116. (a) Fabullous (b) Fablous
(c) Fabulous (d) Fabuleous

117. (a) Accomplish (b) Ackmplesh
(c) Accompalish (d) Acomplush

118. (a) Simaltanious (b) Simultaneous
(c) Simultanious (d) Simaltaneous

119. (a) Turnament (b) Tournamant
(c) Tournament (d) Turnamant

120. (a) Tomarow (b) Tomarrow
(c) Tomorrow (d) Tommorow

121. (a) Neighbur (b) Neighber
(c) Neighbour (d) Neibur

122. (a) Fasist (b) Facict
(c) Facist (d) Fascist

123. (a) Occurrance (b) Occurrence
(c) Occurance (d) Occurence

124. (a) Gaurantee (b) Guarantee
(c) Garuntee (d) Guaruntee

125. (a) Parlamentary (b) Parliamentary
(c) Parlimentary (d) Parliamentery

126. (a) Tentaitive (b) Tentative
(c) Tentitive (d) Tantitive

127. (a) Surveilance (b) Survellance
(c) Surveillance (d) Survaillance

128. (a) Careir (b) Career
(c) Caireer (d) Carreer

129. (a) Resteraunt (b) Restaurent
(c) Rastaurent (d) Restaurant

130. (a) Damage (b) Dammage
(c) Damaige (d) Dammege

131. (a) Farenheit (b) Fahrenhiet
(c) Farenhiet (d) Fahrenheit

132. (a) Recommandation (b) Recomandation
(c) Recommendation (d) Recomendation

133. (a) Accessible (b) Accissible
(c) Acessible (d) Aceesible

134. (a) Tempereture (b) Tempearature
(c) Temperature (d) Tamperature

135. (a) Rennaisance (b) Rennaissance
(c) Renaissance (d) Renaisance

136. (a) Milennium (b) Millenium
(c) Milleneum (d) Millennium

137. (a) Ocassion (b) Occassion
(c) Occasion (d) Occation

138. (a) Garulous (b) Garrulous
(c) Garullous (d) Garrullous

139. (a) Marquee (b) Markue
(c) Marquei (d) Marquie

140. (a) Puissant (b) Puiscant
(c) Puiscent (d) Puissent

141. (a) Disconncerting (b) Disconserting
(c) Discuncerting (d) Disconcerting

142. (a) Exilarate (b) Exhilerate
(c) Exsilarate (d) Exhilarate

143. (a) Plebeian (b) Plibeian
(c) Plebian (d) Plebiean

DIRECTIONS (Qs. 144-220) : Choose the mis-spelt word out of
given options.

144. (a) Designation (b) Amature
(c) Controversy (d) Burglar

145. (a) Deceive (b) Conneive
(c) Perceive (d) Acheive

146. (a) Penance (b) Menace
(c) Tendancy (d) Governance

147. (a) Prejudicial (b) Affectionate
(c) Indispensible (d) Assiduous

148. (a) Kitten (b) Cumulative
(c) Justified (d) Inediable

149. (a) Hillock (b) Vilify
(c) Mileage (d) Hillarious

150. (a) Predilection (b) Discipline
(c) Indigenous (d) Preferrable

151. (a) Suicide (b) Suiteable
(c) Summarize (d) Superficial

152. (a) Neice (b) Neither
(c) Neigh (d) Rein

153. (a) Light (b) Fight
(c) Hight (d) Might

154. (a) Control (b) Confusion
(c) Confrence (d) Committee

155. (a) Instantanious (b) Intermediate
(c) Intermittent (d) Interference

156. (a) Breakage (b) Brevity
(c) Breathless (d) Briliance

157. (a) Nuptial (b) Nickers
(c) Nephew (d) Nuisance

158. (a) Explaination (b) Extermination
(c) Exaggeration (d) Expectation

159. (a) Covetous (b) Coherent
(c) Consice (d) Consent

160. (a) Plateau (b) Plebian
(c) Plaedge (d) Pollinate

161. (a) Cruelly (b) Truly
(c) Verbally (d) Rudely

162. (a) Oversear (b) Oscillate
(c) Ossicle (d) Obnscure

163. (a) Cruise (b) Deduse
(c) Truce (d) Bruise

164. (a) Democracy (b) Aristocracy
(c) Advocacy (d) Courtecy

165. (a) Hyphen (b) Hygene
(c) Hurdle (d) Haphazard

166. (a) Believe (b) Relieve
(c) Drieve (d) Decieve

167. (a) Juice (b) Jersy
(c) Jaggery (d) Japanese

168. (a) Envelope (b) Enthuse
(c) Eratic (d) Emigrant

169. (a) Freshner (b) Forlorn
(c) Foreign (d) Fruity

170. (a) Democracy (b) Beaureaucracy
(c) Prophecy (d) Aristocracy

171. (a) Spurious (b) Studious
(c) Subsidary (d) Sensible

172. (a) Charade (b) Studious
(c) Cartrige (d) Sensible

173. (a) Ballistic (b) Baloon
(c) Bulletin (d) Bullock

174. (a) Winner (b) Winning
(c) Writer (d) Writting

175. (a) Bataliion (b) Believe
(c) Bewilder (d) Bogie

176. (a) Asterisk (b) Audience
(c) Acrue (d) Almighty

177. (a) Bearer (b) Governor
(c) Conquerer (d) Admirer

178. (a) Ceremony (b) Agression
(c) Schedule (d) Knowledge

179. (a) Parasology (b) Possibility
(c) Potassium (d) Preamble

180. (a) Careful (b) Untill
(c) Fulfil (d) Final

181. (a) Essential (b) Rehabilitation
(c) Appreciation (d) Concomitant

182. (a) Knack (b) Knee
(c) Kneed (d) Kneel

183. (a) Amend (b) Commend
(c) Assend (d) Comprehend

184. (a) Monotonous (b) Monastry
(c) Monitor (d) Moraine

185. (a) Adultration (b) Adulation
(c) Advancement (d) Admittance

186. (a) Soothe (b) Sponser
(c) Stepney (d) Struggle

187. (a) Resembelance (b) Recuperate
(c) Recommend (d) Resource

188. (a) Rapport (b) Substance
(c) Gravyard (d) Resistible

189. (a) Hack (b) Hawl
(c) Halve (d) Hark

190. (a) Deep (b) Heap
(c) Sleep (d) Weap

191. (a) Semester (b) Senesent
(c) Sensory (d) Salacious

192. (a) Solution (b) Tuition
(c) Circutous (d) Fruition

193. (a) Stolen (b) Eaten
(c) Beaten (d) Writen

194. (a) Device (b) Demice
(c) Revise (d) Advice

195. (a) Illegal (b) Illitrate
(c) Illegitimate (d) Illegible

196. (a) Concession (b) Reconciliation
(c) Humilliation (d) Polliation

197. (a) Anxiety (b) Ankel
(c) Accommodation (d) Allergy

198. (a) Anaemia (b) Attitude
(c) Admiralty (d) Acquarium

199. (a) Nemesis (b) Necessary
(c) Nectar (d) Nieghbour

200. (a) Trachaea (b) Tragedy
(c) Trajectory (d) Training

201. (a) Chancellor (b) Trailor
(c) Traitor (d) Inheritor

202. (a) Handicapped (b) Hankerchief
(c) Handiwork (d) Handicraft

203. (a) Auspicious (b) Available
(c) Attainable (d) Auxilliary
204. (a) Butcher (b) Burrow
(c) Buoyant (d) Buletin
205. (a) Procession (b) Profession
(c) Possession (d) Occassion
206. (a) Enterance (b) Elementary
(c) Endeavour (d) Eccentricity
207. (a) Mischeif (b) Belief
(c) Thief (d) Grief
208. (a) Vacuum (b) Vaccinate
(c) Vacilate (d) Varnish
209. (a) Jeopardy (b) Jealosy
(c) Jaundice (d) Javelin
210. (a) Curiculum (b) Contingency
(c) Cauliflower (d) Cooperate
211. (a) Despair (b) Desperate
(c) Maintain (d) Maintainance
212. (a) Photostate (b) Palmistry
(c) Posthumous (d) Polytechnic
213. (a) Termination (b) Culmination
(c) Determination (d) Defination
214. (a) Voluntary (b) Vomitting
(c) Vaocabulary (d) Vicisitude
215. (a) Mortgaze (b) Manicure
(c) Miraculous (d) Mesmeric
216. (a) Pellicle (b) Pilgrimage
(c) Portrait (d) Parepet
217. (a) Sceptic (b) Agnostic
(c) Prolific (d) Assetic
218. (a) Miscelleneous (b) Mathematics
(c) Cautiously (d) Competition
219. (a) Soldier (b) Beautiful
(c) Infinite (d) Clearify
220. (a) Sandwitch (b) Sculpture
(c) Secrecy (d) Sovereign

ANSWER KEY

1 (b) 2 (c) 3 (c) 4 (d) 5 (c) 6 (a) 7 (c) 8 (b)
9 (c) 10 (d) 11 (d) 12 (d) 13 (d) 14 (d) 15 (a) 16 (d)
17 (c) 18 (b) 19 (d) 20 (b) 21 (c) 22 (b) 23 (b) 24 (d)
25 (c) 26 (d) 27 (c) 28 (b) 29 (b) 30 (a) 31 (d) 32 (a)
33 (d) 34 (b) 35 (b) 36 (a) 37 (d) 38 (c) 39 (b) 40 (b)
41 (a) 42 (b) 43 (d) 44 (b) 45 (c) 46 (d) 47 (d) 48 (b)
49 (a) 50 (a) 51 (a) 52 (d) 53 (c) 54 (d) 55 (b) 56 (a)
57 (a) 58 (c) 59 (b) 60 (b) 61 (b) 62 (c) 63 (b) 64 (a)
65 (b) 66 (d) 67 (d) 68 (d) 69 (c) 70 (b) 71 (a) 72 (b)
73 (c) 74 (d) 75 (b) 76 (b) 77 (a) 78 (a) 79 (b) 80 (c)
81 (b) 82 (c) 83 (d) 84 (b) 85 (c) 86 (c) 87 (d) 88 (a)
89 (b) 90 (d) 91 (d) 92 (d) 93 (a) 94 (d) 95 (b) 96 (c)
97 (c) 98 (b) 99 (c) 100 (d) 101 (a) 102 (a) 103 (b) 104 (d)
105 (c) 106 (d) 107 (b) 108 (b) 109 (c) 110 (c) 111 (c) 112 (c)
113 (c) 114 (b) 115 (d) 116 (c) 117 (a) 118 (b) 119 (c) 120 (c)
121 (c) 122 (d) 123 (b) 124 (b) 125 (b) 126 (b) 127 (c) 128 (b)
129 (d) 130 (a) 131 (d) 132 (c) 133 (a) 134 (c) 135 (c) 136 (d)
137 (c) 138 (b) 139 (a) 140 (a) 141 (d) 142 (d) 143 (b) 144 (b)
145 (d) 146 (c) 147 (c) 148 (d) 149 (d) 150 (d) 151 (b) 152 (a)
153 (c) 154 (c) 155 (a) 156 (d) 157 (b) 158 (a) 159 (c) 160 (b)
161 (b) 162 (a) 163 (b) 164 (d) 165 (b) 166 (d) 167 (b) 168 (c)
169 (a) 170 (b) 171 (c) 172 (c) 173 (b) 174 (d) 175 (a) 176 (c)
177 (c) 178 (b) 179 (a) 180 (b) 181 (d) 182 (c) 183 (c) 184 (b)
185 (a) 186 (b) 187 (a) 188 (c) 189 (b) 190 (d) 191 (b) 192 (c)
193 (d) 194 (b) 195 (b) 196 (c) 197 (b) 198 (d) 199 (d) 200 (a)
201 (b) 202 (b) 203 (d) 204 (d) 205 (d) 206 (a) 207 (a) 208 (c)
209 (b) 210 (a) 211 (d) 212 (a) 213 (d) 214 (d) 215 (a) 216 (d)
217 (d) 218 (a) 219 (d) 220 (a)







Spelling Rules Practice Questions Spelling Rules Practice Questions Reviewed by Admin on 3:55:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.